Hogyan építsünk ki szorosabb kapcsolatot az Ügyfeleinkkel?

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Hogyan tehetjük még sikeresebbé a hírlevelünket?
2014-06-17
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
A Google Analytics használata
2014-07-19
Összes

Hogyan építsünk ki szorosabb kapcsolatot az Ügyfeleinkkel?

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

A megfelelő kapcsolatok kiépítése az élet egyik rendkívül fontos területe, amely nélkülözhetetlen a sikerhez. Remek lehetőségekhez juthatunk, ha az élet számos területén dolgozó emberekkel építünk ki szoros kapcsolatot.

Mindig érdemes megfontolni, hogy mi az, ami segít egy kapcsolatot jobban elmélyíteni.

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

A szilárd és megbízható üzleti kapcsolatok kiépítése kívülről egyszerűen tűnhet, de valójában ez sok időt, energiát és tapintatot igényel. Néha rendkívül kimerítő lehet ezeket a kapcsolatokat kialakítani és fenntartani, de nem szabad megfeledkezni a jelentős előnyökről, amelyek ezzel járnak.

Egy személyes kapcsolat, amelyet hetek, hónapok vagy évek alatt építünk fel, több eladáshoz, további kapcsolatokhoz és anyagi biztonsághoz is vezethet.

Mindig tartsa észben az alábbi tippeket, amikor az Ügyfeleivel szeretné elmélyíteni a kapcsolatát:

1. Bánjunk úgy az Ügyfelekkel, ahogy mi magunk is elvárnánk hasonló helyzetben: Ez a klasszikus lecke tűnik a legegyszerűbbnek, azonban mégis gyakran megfeledkeznek róla. Ha kapcsolatba kerülünk egy Ügyféllel, mindig képzeljük bele magunkat az Ő helyébe és nyújtsunk neki olyan szolgáltatást és tiszteletet, amelyet mi magunk is elvárnánk!

2. Fő az őszinteség: Ha elferdítjük az igazságot a termékeinkről vagy szolgáltatásainkról, az nagyon súlyosan érintheti a megítélésünket. Ha őszinte és realista bármilyen szolgáltatással vagy termékkel kapcsolatban, az Ügyfelei biztosan értékelni fogják ezt, amely segíthet egy hosszú távú kapcsolat kiépítésében.

3. Ne feledje, a vásárlók emberek és nem számok: Az első beszélgetést követően próbáljunk meg nem csak az Ügyél nevére emlékezni, hanem valami személyes dologra is. A tény, hogy emlékszik ezekre az apró személyes dolgokra is, elő fogja segíteni, hogy megfeleljen az Ügyfél igényeinek! Ezek az apró dolgok nagy hatással lehetnek a kapcsolatra.

4. Legyen laza: Semmi sem kiábrándítóbb, mint amikor a termék vagy szolgáltatás nyújtója bántó. Ezzel szemben, ha kicsit vicces, az segít az Ügyfélnek is jobban éreznie magát, így könnyebben tudnak nyitni Ön felé az igényeikkel.

5. Legyen tisztában a testbeszéddel: Az emberek meg tudják mondani tudatosan és tudat alatt is, hogy hogyan érzik magukat. Ne tegye keresztbe a karjait és lábait. Mosolyogjon és tartson szemkontaktust, így segítve elő a megfelelő bizalom kialakulását.

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

Minden kapcsolat egyedi és így is kell kezelni őket. Gyakran a legjobb taktika, ha magunkat adjuk és nem kombináljuk túl a dolgokat. Mutassunk valós érdeklődést a kapcsolat iránt és a többi már menni fog magától is.

Míg a szakmai kapcsolatok kiépítéséhez idő kell, annál gyorsabban tudnak felbomlani, ha nem foglalkozunk velük. Ha nem szeretnénk, hogy szétessen a kapcsolat, akkor ne vegyük magától értetődőnek, illetve ne legyenek túl nagy elvárásaink.

A tartós kapcsolatok kiépítése minden cég sikeréhez elengedhetetlenek. Próbáljuk meg elkerülni a különböző buktatókat, hogy nyugodtan élvezhessük a szakmai kapcsolatok előnyeit.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.