honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Miért fontosak a vásárlói vélemények?
2014-07-26
honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs
3 tipp a hatékony online hirdetésekhez
2014-08-09
Összes

Használjon megfelelő e-mail aláírást!

honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs

Belegondolt már abba, hogy naponta hány e-mailt küld el? 10-et? 20-at? Többet? Tudta, hogy lehet, hogy kihagy egy remek lehetőséget minden elküldött e-maillel? Ha nem használ e-mail aláírást, akkor nem használja ki teljesen a lehetőségeit.

Nézzük meg, hogy mire is használható az e-mail aláírás.

Ösztönzi a kapcsolatokat

Egy felmérés alapján a szakemberek meglepő módon a heti munkaidejük 28%-át e-mailek olvasásával és megválaszolásával töltik. Használja ki ezt a tényt arra, hogy ha már felhívta magára a figyelmet, akkor helyezzen el néhány releváns információt az e-mail aláírásba, hogy így ösztönözze az olvasót a honlapjának vagy valamelyik közösségi oldalának a felkeresésére.

e-mail aláírás, megfelelő e-mail aláírás, email aláírás, megfelelő email aláírás, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

Emlékezteti a címzettet arra, hogy kik is vagyunk

Önhöz hasonlóan mások is rengeteg e-mailt kapnak naponta. A megfelelő e-mail aláírás biztosítani fogja, hogy ne keverjék össze a vevő Kovács Jánost az eladó Kovács Jánossal.

Hogyan érhető el ez? Mit tartalmazzon?

Hogyan érhető el mindez egy egyszerű e-mail aláírással? Az aláírást ne úgy kezeljük, mint egy hagyományos üzleti levél fejlécét! Ideális esetben olyan adatokat kellene megadnunk itt, amelyek szükségesek lehetnek ahhoz, hogy a címzett fel tudja venni velünk a kapcsolatot. Figyeljünk arra is, hogy ne vigyük túlzásba az információ mennyiségét. Például:

  • Az Ön neve
  • E-mail cím
  • Beosztás
  • Cég neve linkkel a cég honlapjára
  • Telefonszám
  • Link valamelyik közösségi oldalra (célszerű azt az 1-et vagy 2-öt kiválasztani, ahol a legaktívabbak vagyunk)

Hogyan hozzuk létre az ideális e-mail aláírást?

Van néhány egyszerű tipp, amit figyelembe kell vennünk az aláírás megtervezése során:

Legyen rövid: hasonlóan egy névjegykártyához legyen rövid és lényegre törő. Tartalmazza, hogy ki Ön, mit csinál, és hol csinálja azt.

Legyen profi: használjon könnyen olvasható közepes méretű betűket. Az üzleti kommunikációban megfelelőnek tekintik az Arial és Verdana betűtípusokat, a 10-es vagy 12-es betűméretet és a kék vagy fekete betűszínt. Persze használhatóak a cég színei is az aláírásban, ha attól továbbra is könnyen olvasható marad.

Legyen releváns: Minden üzenet, amit kiküld, Önt és a cégét képviseli. Valóban egyedivé és személyessé válhat az aláírás, ha inspiráló idézeteket, személyes megjegyzéseket vagy aranyos animációkat teszünk bele, de nem feltétlenül azt a szakértelmet fogja tükrözni,  amit szeretnénk!

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.