honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
A Google Analytics használata
2014-07-19
honlapkészítés pécs, keresőotpimalizálás pécs, weblapkészítés pécs, weboldalkészítés pécs
Használjon megfelelő e-mail aláírást!
2014-08-02
Összes

Miért fontosak a vásárlói vélemények?

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

Amikor egy leendő Ügyfél nem teljesen biztos, hogy az adott termék vagy szolgáltatás jó, akkor remek szolgálatot tehetnek a vásárlói vélemények. A vásárlói vélemények arra szolgálnak, hogy megmutassák, hogy az adott termék vagy szolgáltatás van annyira jó, hogy a korábbi Ügyfelek vegyék a fáradtságot, és hajlandóak legyenek segíteni megnyerni a leendő új vásárlókat.

De ahhoz, hogy új Ügyfeleket nyerjen a vásárlói véleményeken, fontos,  hogyan közelíti meg a dolgot. Az, hogy összegyűjti, amit a régi Ügyfelek mondtak Önről, és rárakja egy szórólapra vagy a honlapjára, már nem minden esetben elegendő.

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

Gyűjtse össze a vásárlók kérdéseit

Mielőtt a vásárlói vélemények gyűjtésébe kezdene, szedje össze Ügyfelei kérdéseit. Nem árt, ha a leendő vevők nem csupán a régi vevők véleményével találkozhatnak, hanem azt is láthatják, hogy másokban milyen kérdések merültek fel az adott termékkel vagy szolgáltatással kapcsolatban, továbbá azt, hogy Ön milyen válaszokat adott  a kérdésekre.

Kérjen speciális ajánlásokat

Még ha fantasztikus munkát is végzünk, rendkívül ritka, hogy az Ügyfél magától küld ajánlást. A legtöbb ember nem is gondolja, hogy kellene küldenie, éppen ezért Önnek kell kérnie ezt. És ha már úgyis Ön kéri az ajánlást, akkor miért is ne mondhatná meg, hogy konkrétan milyen ajánlásról van szó? Itt most nem a tartalmáról van szó, hanem akár arról, hogy megkérjük a vásárlót, értékelje az összegyűjtött kérdéseket és a rájuk adott válaszokat.

Tegyük világossá, hogy azért kérjük az ajánlást, hogy azt közzétegyük a honlapunkon. Az ajánlások sokkal hatékonyabbak, ha párosítunk hozzájuk egy képet, nevet és beosztást. Hasznos lehet, ha létrehozunk egy űrlapot, amely segítségével az Ügyfelek könnyebben elmondhatják a véleményüket, hiszen Ők is sokkal jobban segítenek, ha ez kevesebb erőfeszítést igényel a részükről.

A piaci szegmenstől függően akár hang- vagy videofelvétel is lehet a vásárlói vélemény. Megéri megkérni az Ügyfelet, hogy a kamera előtt is ismételje el, amit előtte elmondott.

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

Értékelje a marketing anyagokat

Az új ajánlások mellett vessen egy pillantást a meglévő marketing anyagokra is, hogy egészként láthassa. A beszámolókat a promóciós anyagok széles skáláján remekül lehet hasznosítani.

Koncentráljon arra, hogy olyan ajánlásokat tegyen közzé, amelyek nagyobb közönséget is érinthetnek. Építse be ezeket az ajánlásokat a különböző marketing anyagokba. A kevésbé specifikus beszámolók, amelyek például a megbízhatóságáról szólnak, nyugodtan bekerülhetnek a honlap oldalsávjába idézőjelek közé.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.