13 ok, amiért érdemes saját céges honlapot csinálni

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs
Hogyan válasszuk meg a legjobb pillanatot a vállalkozásunk elindításához?
2015-01-14
tárhely szolgáltatás, tárhely pécs, tárhely, domain regisztráció, domain regisztráció pécs
Új szerver
2015-02-04
Összes

13 ok, amiért érdemes saját céges honlapot csinálni

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs

Egy induló kisvállalat vagy akár egy egyéni vállalkozó számára egy honlap jelentős költségnek számíthat. Sok ügyféltől hallom rendszeresen, hogy sajnos honlapra van szükségük, mert ma már olyan világot élünk. Íme, 13 érv egy saját céges honlap mellett:

1. Hosszú távú kapcsolatokat építhet ki vele

A honlapja (főleg egy üzleti bloggal kombinálva) rendkívül jó lehetőség arra, hogy hosszú távú kapcsolatokat építsen ki a már meglévő és a potenciális ügyfeleivel is. Az ilyen kapcsolatok üzleti szempontból nagyon fontosak, mivel az olvasókból idővel hűséges vásárlók lesznek.

weboldal webáruház készítés Pécs, webshop készítés Pécs, honlapkészítés Pécs

2. Hitelesség

A honlapja elmondja, hogy valójában kik is vagyunk, és miért érdemes megbízni bennünk. Ma már biztos lehet benne, hogy a vásárlók rákeresnek a cégére, mielőtt elköltenék Önnél a pénzüket!

3. Bizonyíték

A vásárlók visszajelzései a honlapon, illetve a különböző közösségi oldalakon tovább növelik hitelességét. Ezek is bizonyítják, hogy Ön megbízható üzleti partner.

4. Kényelem

A honlapja segítségével Ön folyamatosan elérhető lesz a nap 24 órájában a hét minden napján ügyfelei számára minden további extra költség nélkül, az otthonuk kényelméből.

Iratkozzon fel a hírlevelünkre Ön is, hogy ne maradjon le a legújabb hírekről és akciókról!
5. Piaci terjeszkedés

A saját honlap lehetőséget biztosít arra, hogy földrajzilag terjeszkedjen a vállalkozásával.

weboldal weblapkészítés Pécs, webáruház készítés Pécs

6. Hozzáadott érték

Nyilván azért vállalkozott, mivel jól ért saját szakterületéhez. Ezt tökéletesen lehet kifelé kommunikálni a honlapon keresztül egy szakmai blog segítségével. Ráadásul ez okot ad a potenciális vásárlóknak, hogy újra és újra meglátogassák honlapját és akár vásároljanak is Öntől.

7. Mindig nyitva

Ha saját webáruháza van, az olyan mintha a boltja mindig nyitva állna a vásárlók előtt. Az emberek bármikor vásárolhatnak Öntől anélkül, hogy ez bármilyen extra költséget is jelentene az Ön számára.

8. Átláthatóság

Ha feltünteti az árait a honlapján, az olyan, mintha kiterítené a kártyáit. A kirakott árak tovább növelik a bizalmat és az átláthatóságot, hiszen nem árulunk zsákbamacskát. Ez persze roppant könnyű, ha termékeket árul, és sokkal nehezebb, ha szolgáltatást nyújt, de sok-sok honlap után azt mondhatom, hogy a látogatók számára Magyarországon továbbra is roppant fontos, hogy megtudják az árakat.

9. Segít megtalálni a helyi vásárlókat

Még ha csak online áruljuk is a termékünket/szolgáltatásunkat, ha kirakunk egy címet és egy térképet honlapunkra és beregisztráltatjuk magunkat a Google térképre, az meg fog jelenni a helyi vásárlóinknak. Ezt sok ügyfél tanúsíthatja. Az internetet és a közösségi médiát egyre többen használják a vásárlások során arra, hogy helyi boltokat keressenek.

10. Reklám

Egy honlappal olcsón jut egy állandó hirdetési felülethez, ugyanis egy igazán jó honlap információkat szolgáltat az embereknek, illetve akár szolgáltatást vagy terméket ad el Ön helyett.

11. Piackutatás

Egyre kevésbé népszerűek a statikus weboldalak, helyettük inkább a dinamikus honlapok kezdenek elterjedni a kisvállalkozások körében. A honlapok egyre inkább interaktívabbak, ami lehetőséget biztosít arra, hogy a látogatók akár hozzászóljanak a tartalmakhoz, kérdéseket fogalmazzanak meg közvetlenül a honlapunkon. Ezt akár felfoghatjuk úgy is, mint piackutatást, ami arra irányul, hogyan fejlesszük tovább termékünket vagy szolgáltatásunkat.

reszponzív, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, honlapkészítés, keresőoptimalizálás

12. Mobilbarát

A reszponzív nevet az olyan honlapokra szoktuk használni, amelyek megtekinthetőek képernyő- felbontástól függetlenül minden eszközön, ideértve a számítógépeket, a táblagépeket és természetesen az okostelefonokat is. Ennek egyre nagyobb jelentősége van, egyre többen használják telefonjukat böngészésre.

13. Statisztika

Minden átadott honlaphoz biztosítunk Google Analytics látogatói statisztikát, amely remek lehetőséget biztosít arra, hogy nyomon tudjuk követni a honlapunk látogatottságát. Segíthet abban, hogy fejlesszük a honlapunkat. Segít megérteni, hogy kik és mikor látogatják az oldalunkat, megnézhetjük, honnan érkeztek a látogatóink, milyen oldalakat néztek meg. Rengeteg további információt is találunk a statisztikában.

Ön kihasználja ezeket az előnyöket? Esetleg csak most gondolkodik azon, hogy honlapot készíttessen a vállalkozása számára?

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.