Hogyan válasszuk meg a legjobb pillanatot a vállalkozásunk elindításához?

búék 2016, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs
BÚÉK!
2014-12-31
honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs
13 ok, amiért érdemes saját céges honlapot csinálni
2015-01-21
Összes

Hogyan válasszuk meg a legjobb pillanatot a vállalkozásunk elindításához?

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Talán már rájött, hogy a bejegyzés címe kicsit csalóka, hiszen sohasem jön el a legjobb pillanat a vállalkozásunk elindításához. Mégis rengeteg leendő vállalkozó halogatja megálmodott vállalkozásának elindítását, várja az ideális pillanatot. Ez persze nagyon sok esetben remek kifogás arra, hogy ne indítsa el, de a valóságban a legtöbbször mégis az a legjobb megoldás, ha nem várjuk a megfelelő alkalmat, hanem egyszerűen csak belekezdünk. Van azonban néhány dolog, amit mindenképpen érdemes megfontolni indulás előtt.

vállalkozás indítása, keresőoptimalizálás Pécs, honlapkészítés Pécs, webshop készítés Pécs, webshop Pécs, webáruház készítés Pécs, webáruház Pécs

Iratkozzon fel a hírlevelünkre Ön is, hogy ne maradjon le a legújabb hírekről és akciókról!
Nem mindig ideális

Több leendő vállalkozónak mondtam már, hogy ha életükben éppen most történik egy nagyobb változás (pl. költözés, gyerekvállalás, stb.), akkor nem biztos, hogy a legjobb ötlet ennek a közepén beindítani egy új vállalkozást, hiszen egyáltalán nem biztos, hogy lesz elég energia és idő a vállalkozásra koncentrálni. Ha ez jelenleg Önre is igaz, akkor célszerű egyelőre megmaradni a tervezés fázisában, és inkább még jobban felmérni a piaci igényeket, hogy meglássuk, valóban szükség van-e arra a termékre vagy szolgáltatásra, amit nyújtani kívánunk.

Az induló vállalkozások esetében nagyon fontos, hogy 100%-ban tudjunk koncentrálni, és ne zavarjon meg ebben semmi más.

Tegye meg a lehető legtöbbet a sikeres indulás érdekében

Természetesen, ahogy az elején is írtam, sosem lesz minden tekintetben ideális helyzet a vállalkozás elindításához, de azért megtehetünk minden tőlünk telhetőt, hogy a legjobbak legyenek a körülmények és sikeresek lehessünk az új vállalkozásunkban. Íme, egy lista, hogy mire érdemes odafigyelnünk:

  • Piackutatás, hogy felmérjük a leendő vásárlóink körét (ezáltal az elvárásaikat is) és a konkurenciát
  • Ha főállású vállalkozóként kezdünk bele, akkor legalább 1 évre a megélhetésünk biztosítása, továbbá a vállalkozás működését fedező költségek megtakarítása
  • Legyen üzleti és marketing tervünk

Vannak dolgok, amelyeket csak az indulás után lehet elkezdeni, de mégis célszerű minél többet elintézni még a vállalkozás megalapítása előtt, például akár a honlapunk elkészítését is.

vállalkozás indítása, keresőoptimalizálás Pécs, honlapkészítés Pécs, webshop készítés Pécs, webshop Pécs, webáruház készítés Pécs, webáruház Pécs

A marketing vezesse

A vállalkozások indításánál nincs olyan, hogy egyszer csak felkelünk reggel, és tudjuk, hogy ma van a napja. Az indulás nagyon fontos, és ehhez a dátumhoz kell igazodnia a marketingnek is, hogy a lehető legnagyobb hatást érjük el vele a nyitás/indulás napjára.

Éppen emiatt érdemes már korábban létrehozni közösségi oldalainkat is a vállalkozásunk számára, mivel így már előre meghatározhatjuk a célcsoportunkat, és közvetlenül a számukra hozhatunk létre hirdetéseket például a Facebookon.

vállalkozó, keresőoptimalizálás Pécs, honlapkészítés Pécs, webshop készítés Pécs, webshop Pécs, webáruház készítés Pécs, webáruház Pécs

A kudarctól való félelem

Ne hagyja, hogy a félelem megbénítsa az álmaiban, és emiatt ne indítsa el a vállalkozását. Ha mindig a tökéletes pillanatra vár, az sosem fog eljönni, és így elveszti az esélyt a sikerre.

Tudom, hogy ma Magyarországon nagyon nehéz belefogni új vállalkozásba, hiszen a körülmények nem igazán támogatják az ilyen jellegű tevékenységet. Éppen ezért azt javaslom, hogy aki teheti (mert a vállalkozás jellege megengedi), az a főállását megtartva indítsa el a saját vállalkozását mellékállásban. Így nem kell félnünk attól, hogy elveszítjük a megélhetésünket és 1-2 év alatt úgyis kiderül, életképes-e az elképzelésünk vagy sem.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.