WordPress kézikönyv: Oldalak menüpont

búék 2016, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs
BÚÉK!
2016-12-31
wordpress, wordpress kézikönyv, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs
WordPress kézikönyv: Oldal hozzáadása a menühöz
2017-01-12
Összes

WordPress kézikönyv: Oldalak menüpont

wordpress, wordpress kézikönyv, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs

A héten is folytatjuk tovább a WordPress oldalak bemutatását taglaló cikksorozatunkat. A múlt héten azt néztük meg, hogy hogyan adhatunk hozzá egy új bejegyzést a honlapunkhoz. Ezen a héten azt fogjuk megnézni, hogy hogyan adhatunk hozzá egy új oldalt a honlapunkhoz. Kezdjük is el!

Az admin felületre belépve és az Oldalak menüpontra kattintva az alábbi kép jelenik meg.

wordpress, wordpress kézikönyv, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs

Itt találja azokat a statikus oldalakat (menüpontokat), amelyek jelenleg működnek az oldalán. A meglévő oldalak szerkesztéséhez vigye az egeret az oldal nevére, majd kattintson a szerkesztés gombra.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Amennyiben új oldalt szeretne hozzáadni, akkor kattintson az Új hozzáadása gombra. A gombra kattintva az alábbi kép jelenik meg. Az Új hozzáadása gombra kattintva az alábbi kép jelenik meg:

wordpress, wordpress kézikönyv, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs

A felső beviteli mezőbe kell beírni az oldal címét. Ez fog megjelenni a menüben is. Ezt követően közvetlenül alatta látható lesz, hogy milyen címen lesz elérhető az oldal.

Az alsó mezőbe az oldal tartalmát írhatja be, illetve formázhatja meg egy leegyszerűsített szövegszerkesztő segítségével. A képernyő jobb oldalán a Szülőnél megadható, hogy az adott oldal egy már meglévő menüpontnak az almenüje (Nem minden esetben támogatott funkció!) legyen. Ha nem állítunk be semmit, akkor főmenüpont lesz.

A Sorrend meghatározza, hogy hányadik menüpontként jelenjen meg. Figyelem: Cégünk általában 5-ösével sorszámozza a menüpontokat (0-ával kezdve), így bármikor beszúrható két meglévő menüpont közé egy harmadik. Ha azonban módosítani kell egy meglévőt, akkor azt a szerkesztésnél teheti meg.

Lehetőség van arra is, hogy képeket szúrjon be a bejegyzésekbe. Ehhez a Média hozzáadása gombra kell kattintani. A gombra kattintva az alábbi kép fogad minket:

wordpress, wordpress kézikönyv, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs

Itt azokat a képeket láthatjuk, amelyeket már használtunk a honlapon. Ilyenek a bannerképek is. Ha egy saját képet szeretnénk használni, akkor kattintsunk a Fájlok feltöltése gombra a bal felső sarokban. Ezt követően tallózással keressük ki a számítógépünkről a megfelelő képeket. Ha végeztünk, akkor kattintsunk bal gombbal arra a képre, amelyet be szeretnénk szúrni, majd a jobb alsó sarokban az Oldalba illesztés gombra.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.