WordPress kézikönyv: Bejegyzés menüpont

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Kellemes Ünnepeket Kíván a HonlapCentrum!
2016-12-24
búék 2016, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház-készítés Pécs
BÚÉK!
2016-12-31
Összes

WordPress kézikönyv: Bejegyzés menüpont

wordpress, wordpress kézikönyv, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs

A múlt héten megnéztük, hogy hogyan tudjuk elérni az a honlapunk admin felületét, illetve a belépést követően hogyan tudjuk megváltoztatni a jelszavunkat. Ha ezzel megvagyunk, akkor ideje megismerkednünk kicsit az admin felületen látható menüpontokkal. Ezek közül az egyik legfontosabb a Bejegyzés menüpont lesz. Nézzük meg, hogy mire is használhatjuk.

wordpress, wordpress kézikönyv, wordpress honlapkészítés Pécs, wordpress weblapkészítés Pécs

A Bejegyzés menüpontra kattintva megjelenik egy lista a már meglévő bejegyzésekről. Ha valamelyik bejegyzés fölé viszi az egeret, akkor szerkesztheti azt. A Kategória menüpont alatt lehetősége van a bejegyzések számára kategóriákat létrehozni. A Címke menüpontban pedig címkéket hozhat létre, amelyek segítik a cikkek későbbi csoportosítását. Amennyiben új bejegyzést szeretne hozzáadni, akkor kattintson az Új hozzáadása gombra. Az Új hozzáadása gombra kattintva az alábbi kép jelenik meg:

wordpress, wordpress kézikönyv, wordpress honlapkészítés Pécs, wordpress weblapkészítés Pécs

A felső beviteli mezőben van lehetősége megadni a bejegyzés címét. Az alsó mezőben pedig a bejegyzés tartalmát írhatja be, illetve formázhatja meg.

Ahogy elkezdi begépelni a bejegyzés címét, közvetlenül alatta látható lesz, hogy milyen címen lesz elérhető a bejegyzés a honlapon. Ezt a linket akár meg is változtathatja, azonban nem használhat benne szóközt és ékezetes betűket.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
A bejegyzés tartalmát egy leegyszerűsített, szövegszerkesztőre emlékeztető felületen készítheti el.

Amint végzett a cikk megírásával, a képernyő jobb oldalán lévő menü segítségével döntheti el, mi történjen vele. Elmentheti vázlatként későbbi szerkesztés céljából, vagy azonnal közzéteheti. Lehetőség van időzíteni is a bejegyzést, megadhat egy későbbi időpontot, amikor honlapja külső beavatkozás nélkül automatikusan közzé fogja tenni a megadott bejegyzést. Ez azért lehet hasznos, mert így abban az időpontban teheti közzé, amikor a látogatói a honlapján tartózkodnak.

Lehetőség van arra is, hogy képeket szúrjon be a bejegyzésekbe. Ehhez a Média hozzáadása gombra kell kattintani. A gombra kattintva az alábbi kép tárul elénk:

wordpress, wordpress kézikönyv, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs

Itt azokat a képeket láthatjuk, amelyeket már használtunk a honlapon. Ilyenek a bannerképek is. Ha egy saját képet szeretnénk használni, akkor kattintsunk a Fájlok feltöltése gombra a bal felső sarokban. Ezt követően tallózással keressük ki a számítógépünkről a megfelelő képeket. Ha végeztünk, akkor kattintsunk bal gombbal arra a képre, amelyet be szeretnénk szúrni, majd a jobb alsó sarokban az Oldalba illesztés gombra.

Ha bármilyen további kérdés merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegye fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartja a cikket, akkor mindenképpen ossza meg az ismerőseivel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.