esküvői honlapkészítés, esküvői weblapkészítés, esküvői honlap, esküvői weblap, weblapkészítés
Érdemes-e az esküvőnkre honlapot csináltatni?
2019-03-10
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs, weblap készítés
A retró weboldal menő vagy ciki?
2019-03-30
Összes

Webáruház és minden, ami mögötte van!

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Lehet, hogy még sok mindenkinek el kell mondani, hogy miért is hasznos, ha a fizikai bolt mellett webáruházat is üzemeltet, de a legtöbben már most is érzik a webshopok jelentőségét.

A weben ugyanis a helybéli korlátok leomlanak és az online reklámok segítségével akár sokkal nagyobb bevétel is megvalósítható, mint az üzletekben. Éppen ezért is van, hogy sok vállalkozás már nem is tart fizikai raktárt fenn, megspórolva az üzletbérlés és alkalmazottak sokszor felesleges kiadásait, és csak az online értékesítésre koncentrál.

Azonban a webáruház-készítés nem is olyan egyszerű, mint azt olyan sokan gondolják. A fejlesztési munkálatokon felül ugyanis még számos más teendőnk is van körülötte.

Bár valóban fontos, hogy az online megjelenésünk hűen tükrözze a szolgáltatásainkat, a termékeinket és a vállalkozásunk céges arculatát. Ezt a frontend webfejlesztők ma már ügyesen képesek kivitelezni különböző betűtípusok, elrendezések és színek használatával.

De a külsőségek mögött is óriási nagy programozási feladat bújik meg, ami lehetővé teszi a különböző funkciók gördülékeny üzemeltetését.

Mit kell, hogy tudjon ma egy webáruház?

Az egyszerű áttekinthetőség és a logikus felépítés ma már alapkövetelmény, hiszen egy bonyolult, összetett oldalt, ahol alig lehet megtalálni amit, keresünk, egy látogató sem szeret.

Egy statisztikai kimutatás alapján pedig alig néhány másodpercünk van megfogni a látogatókat, különben elkattintanak az oldalunkról.

A látogatókból vásárlót csinálni tehát nem is olyan egyszerű, mint azt gondolnánk. Például ma már egyenesen kínos, ha a weboldal kéri meg a felhasználót, hogy milyen böngészőt és milyen felbontást használjon. Azok az oldalak pedig, amelyek nincsenek mobilra optimalizálva, eleve kivérzésre vannak ítélve.

A megfelelő, könnyen megjegyezhető domain és a gyors tárhely is rendkívül fontos, hiszen nem csak a látogatót veszíthetjük el, ha lassú az oldalunk, hanem a Google találati listájában is alul maradunk a konkurenciához képest.

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

A Google keresőben előkelő helyen való szereplés pedig nagyban hozzájárul a bevételeinkhez, így a keresőbarát HTML kód kialakítás és az URL struktúra is nagy jelentőséggel bír. Ezt pedig egy hozzáértő weboldalkészítő egyszerűen valósítja meg.

Ezekre is gondolni kell, ha online akarunk pénzt keresni

Az, hogy van egy webáruházunk, ami jól néz ki és gyors is, még nem elég a boldogsághoz és a bevételek maximalizálásához.

Egyrészt fel is kell tölteni megfelelő áruval, amelyeket képekkel, tulajdonságokkal és leírásokkal kell csábítóbbá tenni a látogatók számára. A beárazás is külön tudomány, amit érdemes megtanulni.

A szállítási költségeket pedig ne felejtsük el feltüntetni, mert egy csalódott vásárló többet árt, mint használ.

Érdemes statisztikai adatokat gyűjteni és tanulmányozni az odalátogatók viselkedését, illetve különböző akciókkal, kedvezményekkel és kuponokkal ösztönözni őket a vásárlásra.

A közösség építés pedig ma már elengedhetetlen része az online értékesítésnek. Erre egy jó Facebook oldal vagy csoport lehet tökéletes, de hírlevélben is értesíthetjük az érdeklődőinket.

Az online hirdetések kezelését pedig akár egy profira is bízhatjuk, mert a befektetett összeg bőségesen meg fog térülni.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.