Top 10 bejegyzés cím, ami minden alkalommal működik

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs
Alapvető készségek a sikeres blogoláshoz
2022-02-20
szövegírás, szövegírás Pécs, blogírás, blogírás Pécs, blogolás, blogolás Pécs
Hogyan írjunk eladható szövegeket anélkül, hogy szakértők lennénk?
2022-03-16
Összes

Top 10 bejegyzés cím, ami minden alkalommal működik

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Számos tartalmi téma létezik, amelyek bármelyik témakörben működik. Az itt bemutatott példák pontosan ilyenek: ötletek, amelyeknek jól kell működniük a blogodon, bármi legyen is a témája.

1. Miért nem csinálom soha az “X”-et?

Mindannyian szeretnénk elkerülni a hibákat, és hajlamosak vagyunk nagyon érdeklődni mások hibái iránt; nehéz ellenállni egy olyan címnek, amely olyan hibákról szól, amelyeket esetleg te magad is elkövetsz. Ez a kérdés kíváncsivá teszi az olvasót, mert tudni akarja, hogy miről van szó, és sokkal hamarabb fog kattintani. Ez a cím hatékonyan megragadja az olvasó figyelmét, és rendkívül könnyen alkalmazható bármire, amit csak el tudsz képzelni.

2. Miért csinálom mindig az ‘X’-et?

Itt egy kicsit ugyanazt az ötletet kapjuk, mint korábban, csak fordítva. A hibák után ezek a bejegyzések működnek a legjobban, mivel senki sem akar lemaradni a biztos tippekről.

3. Mit tesz/tenne [híres személy]?

Ez a cím, amely az előzőnek egy változata, egy csavart ad a szövegíráshoz: megnevezel valakit, aki referenciának számít a szóban forgó piaci résen. Természetesen nem lehet csak úgy megnevezni személyeket, az a legjobb, ha jól utánanézel a témának.

4. Esettanulmány

Az “esettanulmány” kifejezés használata nagyon érdekes, mert az objektivitás és a hitelesség üzenetét közvetíti; feltételezhető, hogy valós tényeket mutatunk be, ami mindig a hitelesség és a megbízhatóság pluszát adja. Fontos azonban, hogy tényleg valós tényeket közöljünk, és adjuk meg azokat a hivatkozásokat, amelyek bizonyítják a hitelességünket.

5. Összehasonlítások és terméklisták

A termékekkel kapcsolatos tartalmak esetében az összehasonlítás mindig nagyon jól működik, mivel az összehasonlítás a vásárlási döntés természetes része. Plusz pont, hogy minden témára alkalmazható.

6. Hogyan lehet elérni [célt] [idő és egyéb mennyiségi intézkedések] alatt

A következő eset nagyon egyszerű: minden szakmában vannak bizonyos típusú célok, amelyekről tudjuk, hogy az érdeklődők el akarják érni. A fogyókúrás szakmában mindenkinek a fogyás a célja; a blogolás szakmában mindenkinek a forgalom növelése a célja, és így tovább. Ha tehát tudod, hogyan kell azonosítani ezeket a célkitűzéseket, amelyek a szakterületed témájához kapcsolódnak, akkor tied a pálya!

7. A [téma] végleges útmutatója

Itt nincs sok kommentálnivaló; a “ha ezt elolvasod, nem kell tovább keresgélned” címnek tudatalatti üzenete van, ami még inkább ösztönzi a kattintást.

szövegírás, szövegírás Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

8. A [év/hónap/téma stb.] legjobb bejegyzései

Ha valakit érdekel a témád, akkor még jobban fogja szeretni a legjobb bejegyzéseket. A hónap legjobb blogjai, az év legjobb olvasmányai és így tovább…

9. A [téma] legjobb forrásai

Ez annyiban tér el a többi bejegyzéstől, hogy most másokra mutató linkeket fogsz elhelyezni. De ne félj, mert a többi honlap meg szokta hálálni az ilyet, és megoszthatja a bejegyzésedet. Innentől kezdve csak jó címek kellenek, és biztosan nálad maradnak az olvasók.

10. Mítoszok eltörlése

Ez egy olyan technika, amit mindenki imád, bár jó, ha alaposan körüljárod a témát.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.