honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Weboldal hibák, amiket mindenképpen kerülj el!
2022-02-04
webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Top 10 bejegyzés cím, ami minden alkalommal működik
2022-03-04
Összes

Alapvető készségek a sikeres blogoláshoz

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs

Egy blog létrehozása rengeteg munkaórát jelent, és a legtöbb blogger helyzete az, hogy onnan kell megszerezniük ezt az időt, ahol nincs. Ez csak odaadással lehetséges, ráadásul az olvasó észreveszi, hogy van-e szenvedély a blog mögött.

Mindez nem sokat ér, ha a szenvedély három napig tart. Ahogyan az is elengedhetetlen, hogy legyen türelem, hit abban, amit teszel, és kitartás, hogy hónapokig vagy évekig folytasd a munkát egyértelmű eredmények nélkül, mert minden blog hosszú és száraz időszakon megy keresztül, mielőtt gyümölcsöt teremne.

Az internet nagyfokú „mérgezésben” szenved, manapság, az ingyenes, minőségi tartalmak óriási kínálatával a középszerű tartalmak teljesen feleslegessé váltak. Ugyanannak a témának létezik egy második, harmadik és negyedik változata is, ami csak akkor állja meg a helyét, ha jól átgondoltuk.

Mindannyian készítünk időnként rossz posztokat, ezt lehetetlen elkerülni. Nem várhatjuk el, az egyik zseniális posztot a másik után publikáljuk, viszont figyeljünk arra, hogy ne hozzunk létre tudatosan olyan “tömeges posztokat”, amelyek nem jelentenek valódi hozzáadott értéket az olvasó számára.

Értsd meg közönség igényeit

Nagyon gyakori az a jelenség, hogy az emberek azt hiszik, hogy csak azért, mert valami érdekesnek tűnik számukra, mások számára is érdekesnek kell lennie. Ez az élet minden területén előfordul, így a blogolásban is. Minél jobban beleérzed magad a közönséged igényeibe, annál sikeresebb lesz a tartalmad.

Számos olyan technika létezik ennek elérésére, amelyet alig alkalmaz valaki, és sok közülük nagyon egyszerű. Például: kérdezd meg közvetlenül az olvasóidat, és reagálj az igényeikre. Vannak olyan bloggerek, akiknek rossz szokásuk, hogy nem törődnek a közösségükkel, nem válaszolnak az e-mailekre, vagy bizonyos bunkósággal reagálnak, esetleg figyelmen kívül hagyják a kommenteket. Valaki ilyet előbb-utóbb elérhetetlennek, távolságtartónak, bunkónak vagy még rosszabbnak fognak tartani, így akár tetszik, akár nem, ez is a személyes márkád része les.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Legyél elérhető, ha közösségre vágysz

Amint némi ismertségre teszel szert, az emberekkel való időigényes interakció elkezd zavaróvá válni, de szerencsére nem kell mindenki életét megoldanod, elég egy egyszerű gesztus, egy rövid és kedves mondat, hogy sajnáljuk, de az egyéni odafigyelés nem lehetséges. Tapasztalatom szerint az emberek tökéletesen megértik, és nem tűnsz bunkónak. Ha emellett még egy kapcsolódó bejegyzésre mutató linket is tudsz ajánlani, annál jobb.

Másrészt, ha van valami, ami megkülönbözteti a blogokat, akkor az a kapcsolat, amely a szerző és a közössége között jön létre. Lehet, hogy nem lesz minden egyes olvasód  személyes barátod, de már az a tény, hogy igyekszel minden vagy majdnem minden hozzászólásra válaszolni, és beszélgetni az olvasóiddal, szilárd köteléket teremt közöttetek. És ez nem csak valami szép és kifizetődő, hanem rendkívül pozitív, mert hűséget épít, és megteremti a közönségedben a szükséges bizalmat ahhoz, hogy a blogodat a következő szintre emelje, ami például termékek vagy szolgáltatások eladásából állhat.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.