Tippek a közösségi média használatáról online webáruházak számára

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Milyen gyakran írjak blogbejegyzést? Mennyiség vs. minőség
2022-03-31
webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
2022-ben még mindig nincs blogja a weboldaladnak?
2022-04-28
Összes

Tippek a közösségi média használatáról online webáruházak számára

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

2022-ben nem lehet megfeledkezni a közösségi média erejéről. Pár éve csak a Facebook létezett, de ma már ott van az Instagram, a YouTube és az egyre népszerűbb TikTok is. Ha azonban online boltot vezetsz, akkor nem biztos, hogy könnyen kezeled a tartalmat. Ne csak a termékekről készült fényképekre gondolj, ennél sokkal kreatívabbnak kell lenned!

Nem vagy kreatív? Az sem gond, de akkor olvass tovább.

Hogyan… videók

Az egyik legjobb megoldás, ha bemutatóvideókat készítesz. Ehhez rengeteg lehetőség közül választhatsz, attól függően, hogy milyen termékkel dolgozol. A kézzel fogható tárgyak esetén csak egy kamerára lesz szükséged, ahol bemutatod, hogy mit tud a termék. Ilyenkor az sem baj, ha te nem vagy rajta, csak a kezed vagy az asztal látszik.

De mi van, ha szolgáltatásokat árulsz? Nos, ilyenkor az a legjobb, ha valaki vállalja az arcát, és elmeséli a szolgáltatás előnyeit, hátrányait, tulajdonságait stb. Ahhoz, hogy ne legyen túl monoton, berakhatsz képeket, felhasználói véleményeket, rövid videókat, zenét, bármit. És az egészben az a legjobb, hogy akár telefonnal is megcsinálhatod!

Kreatív GYIK

Minden online boltnál vannak gyakran ismételt kérdések. Általában az ember egy külön helyen válaszol ezekre, majd megfeledkezik róluk. Pedig itt olyan kérdések szerepelnek, amik segítenek meggyőzni a vásárlót.

Ha neked is rengeteg ilyen kérdésed van, akkor készíthetsz belőlük egy kreatív sorozatot. Az Instagramra mehetnek képek, a Facebookra posztok, a TikTokra pedig rövidebb videók. Egy kérdésre három felületen is válaszolhatsz, hogy minél több embert elérj. Természetesen nem kell az összes közösségi médiát használnod, de ha a te felhasználóid jelen vannak rajta, akkor nagyon sok embert elérhetsz.

Próbáld kerülni a sablonos válaszokat, és mindig legyél hű a márkád arculatához.

Meséld el a miérteket és a termékek történetét

Miért kezdtél el ezzel foglalkozni? Honnan jött az ötlet? Miért pont ezt árulod? Van valamilyen történet a háttérben? Ha igen, akkor jó hírem van: az emberek imádják a történeteket. Ha belegondolsz, akkor kicsi korunktól kezdve a meséken növünk fel, szeretjük a sztorizgatást, és sokkal jobban emlékszünk rájuk, mint az unalmas leírásokra. Éppen ezért te is kihasználhatod a történetek erejét.

Az emberek szeretnek másik emberhez kapcsolódni, úgyhogy nagyon fontos a márka mögött meghúzódó ember.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Dolgozz együtt másokkal

Megtalálni azt a vállalatot, aki valamilyen szinten hozzád kapcsolható: aranyat ér. Pár közös projekt segít abban, hogy még több emberhez eljuss és még több vásárlót szerezz. Igaz, hogy ezzel a másik cégnek is segítesz, de a mai világban ez egyenlő a növekedéssel. Az a legjobb, ha olyan céget választasz, aki valahogyan kapcsolódhat hozzád, így nem a konkurenciát fogod reklámozni. Az ilyen együttműködések hosszútávon is működni szoktak. (Fontos, hogy ne csak influenszerekre gondolj!)

Kérj fotót és véleményt

Nincs annál jobb, mint amikor a saját vásárlóid osztják meg a véleményüket. Ezzel a többi felhasználót is vásárlásra buzdítják, ráadásul a márka iránti kötelezettségüket is mélyíted.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.