Milyen gyakran írjak blogbejegyzést? Mennyiség vs. minőség

szövegírás, szövegírás Pécs, blogírás, blogírás Pécs, blogolás, blogolás Pécs
Hogyan írjunk eladható szövegeket anélkül, hogy szakértők lennénk?
2022-03-16
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Tippek a közösségi média használatáról online webáruházak számára
2022-04-10
Összes

Milyen gyakran írjak blogbejegyzést? Mennyiség vs. minőség

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A blog hatékony eszköz arra, hogy forgalmat generáljon a weboldalra. A stratégia megkezdése előtt azonban van néhány kérdés, amelyre választ kell adni, és amelynek egyetlen célja a jobb hatékonyság elérése. A leggyakoribb kérdések: mit írjak, milyen témákat integráljak, milyen gyakran írjak bejegyzést a blogomba, mi ér többet, a mennyiség vagy a minőség? Nézzük!

Milyen gyakran írjak blogbejegyzést?

Egyes márkák legalább naponta egyszer szeretnének publikálni, míg mások a másik végletet választják, és elegendőnek tartják a havi egyszeri publikálást. De mi a legjobb? Valójában nincs olyan konkrét képlet, amelyet követni kellene, mint egy matematikai szabályt. Ahhoz, hogy tudjuk, milyen gyakran írjunk bejegyzést, figyelembe kell vennie néhány szempontot:

Célcsoport

A közzétételi ütemterv elkészítése előtt át kell gondolni a célközönségét. Ha a blog egy elfoglalt, dolgozó személynek szól, akkor valószínűleg szeretnek olvasni és tájékozódni, de kevés idejük van erre. Tehát hetente egyszer vagy kétszer elég lehet.

Ezzel szemben, ha a blog a fiatalokat célozza meg, akkor fel kell mérni az ízlést, az igényeket, a jellemzőket, és olyan betekintést kell nyernünk, amely segít a gyakoriság meghatározásában.

A tartalom típusa

Vannak olyan blogok, amelyek igyekeznek frissíteni a tartalmat, és hetente több tucat vagy akár több száz bejegyzést tesznek közzé, ami nem mindig kényelmes. Ez attól függ, hogy milyen típusú blogot hozol létre. Ha például oktatóanyagokat teszel közzé, akkor az ideális az, ha hetente 2 vagy legfeljebb 3 alkalommal publikálsz.

Források

A kiküldés gyakorisága a pénz- és időforrásoktól is függ. Egyes vloggerek és bloggerek hetente egyszer kezdenek posztolni, majd növelik a gyakoriságot, mert több idejük, jobb erőforrásaik stb. vannak.

 

szövegírás, szövegírás Pécs, üzleti blog, üzleti blog Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs

A mennyiség jobb, mint a minőség?

Egyes tanulmányok azt állítják, hogy azok a vállalatok, amelyek havonta 16 vagy annál több bejegyzést töltenek fel, 3,5-ször nagyobb forgalmat bonyolítanak le, mint azok, amelyek havonta 1-4 cikket osztanak meg. Ez azt is megállapítja, hogy 400 közzétett poszt után a forgalom megduplázódik.

Összeségében azt mondhatnánk, hogy a mennyiség többet ér, mint a minőség, de az igazság az, hogy mindkettőre szükség van. Bár a legfontosabb mindig, hogy a felhasználók visszatérjenek a tartalomért. Ha a szöveg egyedi, minőségi és gyakran frissül, akkor a követők szó szerint várni fogják az újabb megosztásokat. Ezzel akár azt is elérhetjük, hogy feliratkozzanak az e-mailünkre, hogy elsőként értesüljenek a posztokról.

Röviden…

Nem a gyakoriság a legfontosabb, ami minden egyes posztban lényeges, az a minőség. Emellett a folytonosság meghatározásához át kell gondolni a célközönséget, az elérni kívánt célokat, a témát és az erőforrásokat.

Milyen stratégiát tervezel, hetente 7 bejegyzést fogsz közzétenni, vagy 1-et, amiben benne van az összes odaadás és minőség, amit a felhasználók megérdemelnek? Ne felejtsd el, hogy azt kell elérned, hogy a közönséged várja a tartalmaidat, és visszajöjjön a továbbiakért.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.