2022-ben még mindig nincs blogja a weboldaladnak?

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Tippek a közösségi média használatáról online webáruházak számára
2022-04-10
keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs
Kezdő SEO útmutató
2022-05-20
Összes

2022-ben még mindig nincs blogja a weboldaladnak?

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Ha 2022-ben még mindig azon gondolkodsz, hogy megéri-e blogot indítani, akkor itt egy gyors válasz: IGEN. Sőt, úgy is mondhatnánk, hogy már éppen eljött az ideje, bár jobb későn, mint soha.

Az utóbbi évek változásai bebizonyították, hogy minden weboldalnak szüksége van egy saját blogra, ahol közelebb kerülhet a vásárlókhoz, és a Google elvárásait is teljesítheti. Ahhoz, hogy jól működő, sikeres, olvasott blogunk legyen, sajnos sok időnek kell eltelnie. Éppen ezért, minél hamarabb kezded el, annál hamarabb elérsz a várva várt sikerig.

Első lépés: fektess be

Azt szokták mondani, hogy egy jó vállalkozáshoz pénz kell vagy idő. Én azt mondom, hogy legyen mind a kettő. A blogoláshoz nem elég egy papír és egy ceruza, ennél sokkal komolyabb felszerelésre lesz szükség. Az első egy olyan program, ahol kényelmesen tudsz írni. Nagyon fontos, hogy ne a számítógépen tárold a fontos adataidat, inkább válassz egy megbízható felhő-szolgáltatást.

Ha nem bánod az előfizetést, akkor ott van a Microsoft lehetősége, amivel nemcsak 2GB tárhelyet, hanem a Wordöt is megkapod. A legújabb szövegszerkesztő automatikusan elmenti az írásaidat, ráadásul a telefonról vagy a tabletről is hozzáférhetsz. Ezek után jönnek a különböző szoftverek, a sablonok és pluginek, ahol találni fogsz ingyenes és fizetős darabokat is.

Szeresd, amit csinálsz

Nagyon nehéz olyan dologról írni, amit amúgy egyáltalán nem kedvelsz. Minden bizonnyal (ha weboldalad is van), akkor olyan termékekkel vagy szolgáltatásokkal foglalkozol, amiket amúgy is szeretsz, tehát ezzel a ponttal nem lesz baj.

Ettől függetlenül muszáj megjegyezni, hogy valaminek a szeretete még nem jelent rajongást. Sokkal könnyebb megállás nélkül írni és írni, ha tényleg imádod. Ha a sorok között lehet érezni a profizmust, és hogy téged érdekel a dolog, akkor ez az olvasóra is átragad. Érezni fogja, hogy szereted a munkádat, és ő is a részese akar lenni. Ez pedig megint abban segít, hogy sokkal több terméket adj el.

szövegírás, szövegírás Pécs, tartalommarketing, tartalommarketing Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

Csak kezd el

Általános problémát jelent, hogy az ember megállás nélkül tervezget, de egyszerűen nem jut egyről a kettőre. Ilyenkor hónapokig gondolkodhatsz azon, hogy mit szeretnél írni, de soha sem kezded el. Erre csak egyetlen megoldás létezik: nyisd meg a Wordöt és írj. Ne gondolkodj, ülj le, csináld. Majd utána kijavítod. Ki mondta, hogy már az első cikkek olyanok lesznek, amik tényleg profizmusra utalnak? Senki.

Igazából senki nem várja el tőled, hogy már a legelején eltaláld, hogy mire vágynak az emberek. Lehet, hogy csak a tizedik cikk után esik le, hogy mi az, ami tényleg működik. Van egy jó hírem: ezzel máris nyertél. Ha továbbra is az üres lap fölött ülnél, és még mindig azon gondolkodnál, hogy miről kéne írnod, akkor nem haladtál volna semmit. Gondolj arra, hogy a kis lépés is lépés, és legalább elindulsz az úton.

Ne add fel

Talán viccesen hangzik, de pár hónap tartalomgyártás után eszedbe fog jutni. Nem baj, ha nem látsz hatalmas változást az eladásokon, te írj tovább. Végül meghozza az eredményét, és sokkal könnyebb lesz a blogolás is.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.