TikTok használat, mint lehetséges reklámfelület

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Megéri blogot indítani 2022-ben?
2022-06-20
keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs
Beszéljünk a linképítésről
2022-07-15
Összes

TikTok használat, mint lehetséges reklámfelület

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Az elmúlt években a TikTok igazi forradalmat jelentett a közösségi hálózatok világában. Jelenleg a számok elsöprőek: több mint 800 millió aktív fiók havonta, az App Store egyik legtöbbet letöltött alkalmazása, hónapok óta olyan nagy cégeket is megelőz, mint a YouTube vagy a Whatsapp.

A TikTok működése, mint minden közösségi hálózaté, nagyon egyszerű. Az alkalmazás lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy rövid videoklipeket töltsenek fel, és zenét, hangklipeket, effekteket, hashtageket, szűrőket vagy matricákat adjanak hozzá. Emellett rövidebb videókat is szerkeszthetnek, amiből vicces jelenetek, kritikák vagy szimplán szórakoztató jellegű művek készülnek.

És ha a TikTok valamiben kiemelkedik, akkor az az, hogy az eszköz kezdettől fogva az aktuális trendek alapján javasol tartalmakat, azaz nem kell senkit sem követned ahhoz, hogy videókat nézz. Így már a kezdőrészből megnézheted a leghíresebbeket, a trendek gombról pedig rákereshetsz a téged érdeklő hashtagekre.

Mely felhasználók használják a TikTokot?

A TikTok felhasználók mintegy 60%-a 13 és 24 év közötti, azaz a Z generációhoz tartozik, valamint általában több nő használja, mint férfi. Ezen adatok alapján könnyű arra következtetni, hogy ez egy tökéletes platform az e korosztálynak szánt termékeket vagy szolgáltatásokat kínáló vállalatok számára. Valójában nem meglepő, hogy a legtöbb követővel rendelkező márkák közé tartozik a Nickelodeon, a Disney vagy a Red Bull.

Azonban a használata gyorsan terjed, egyre több 30-as és idősebb ember csatlakozik az új trendhez, így valószínűleg mindenkinek lehetősége lesz arra, hogy a legtöbbet hozza ki ebből a közösségi hálózatból. Ez egy olyan platform, amely lehetővé teszi, hogy más módon kapcsolódjunk a felhasználókhoz. Szórakoztató, vicces és nagyszerű lehetőségeket rejt magában.

Hogyan használhatod a TikTokot, ha vállalkozásod van?

A TikTokot többféleképpen is használhatod, ha vállalkozásod van:

  • Lehetsz tartalomkészítő saját videókkal.
  • Felveheted a kapcsolatot influenszerekkel a szolgáltatásaid népszerűsítése érdekében.
  • Készíthetsz hirdetéseket.

A TikTok az egyik legkreatívabb közösségi hálózat a mai piacon. Valójában elég csak meglátogatnod, hogy rájöjj, a videók nagyon meglepőek, és arra ösztönöznek, hogy sokáig maradj a platformon. Ráadásul a TikTokon belüli elérhetőség különösen magas, így remek lehetőség egy olyan marketingterv kidolgozására, amellyel szélesebb közönséget érhetsz el.

A tartalom létrehozása előtt azonban mindig tanulmányozd a közönséget, hogy megértsd az ízlésüket és a viselkedésüket, és ellenőrizd, hogy a versenytársaid jelen vannak-e a közösségi hálózaton. Ha igen, milyenek az általuk megosztott videók, működik-e náluk, mit tudsz javítani rajta? Ha már tiszta a kép, ideje a kamera elé állni!

A TikTokon különböző típusú tartalmak vannak, a hashtag-alapú kihívásoktól kezdve a lehetetlen koreográfiákig, bűvészmutatványokig vagy rövid monológokig, de szinte mindegyik a humorra épül. Ha tehát úgy döntesz, hogy megosztasz egy tartalmat, próbáld meg viccesre venni. Nincs is jobb, mint közönséged hűségét növelni azzal, hogy jó szórakozást nyújtasz nekik.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.