honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Mik azok a témák, amik a legkeresettebbek az interneten?
2022-06-01
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
TikTok használat, mint lehetséges reklámfelület
2022-07-03
Összes

Megéri blogot indítani 2022-ben?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

A blogok tökéletes médiumok lehetnek. Ha jó tartalmat készítesz és népszerűsíted a blogodat, akkor egész nagy online közösséget hozhatsz létre. Vannak olyan emberek, akik lényegében ebből élnek, vagy a saját vállalatukkal együtt működtetik.

Lehet, hogy egyszerűen csak egy kis blogot szeretnél létrehozni: sokan akkor készítik el az elsőt, amikor elköltöznek vagy hosszú útra indulnak, hogy megoszthassák fotóikat és történeteiket a családjukkal. Mások pedig inkább egy adott termékre vagy szolgáltatásra koncentrálnak.

Ingyenes blogot vagy fizetőset hozzál létre?

A fizetős platformok sokkal többet nyújtanak. Ha az az elképzelésed, hogy pénzt akarsz keresni vele, akkor mindenképpen azt javaslom, hogy kezdettől fogva fektess be egy fizetős platformba. Jó lehet például a saját weboldalad blog felülete, erről már látszik, hogy igényes. Ha olyan népszerű oldalt szeretnél létrehozni, ami a keresőmotoroktól állandó forgalmat kap, ami professzionálisan néz ki a vállalkozásodnak, akkor a fizetős platform a legjobb választás.

Hogyan lehet pénzt keresni egy bloggal?

Ma többféle módon lehet a blogolással pénzt keresni:

  • Marketing
  • Reklám
  • Partnerek
  • Digitális termékek és szolgáltatások értékesítése
  • Tagsági oldal
  • És még sok más…

Ha szaktekintély leszel abban a témában, amely iránt szenvedélyesen érdeklődsz, és minőségi tartalmat teszel közzé a blogodon, akkor pénzt kereshetsz könyvek írásával, tanfolyamok és konferenciák tartásával és akár tanácsadással is.

Promózd a vállalkozásodat

A blog a legjobb módja a forgalom vonzásának és a vállalkozásnak népszerűsítésének. A bloggal rendelkező cégek 2-szer több e-mail forgalmat generálnak, mint azok, amelyeknek nincs blogjuk. Azok a vállalkozások, amelyek blogot vezetnek, 97%-kal több linket kapnak a weboldalukra. Azok a B2B marketingesek, akik blogot vezetnek, 67%-kal több érdeklődőt kapnak, mint azok, akik nem vezetnek blogot. A blogot vezető vállalkozások 126%-kal több érdeklődőt szereznek, mint a nem blogoló vállalkozások.

Mikor jön el a blogolás pillanata? Most! Nagyon fontos, hogy a nulladik perctől kezdve kihasználd a szavak erejét az évszámtól függetlenül. Mindegy, hogy már 2022-t írunk, a vállalkozásod fellendítése nem lehetetlen. Azonban a blogok világában nem minden a pénzről szól, az is fontos szempont, hogy élvezd.

A gazdaságon kívül számos előnye van az írásnak, ami nemcsak a tartalomgyártás során, hanem a hétköznapjaid során is jól fog jönni. Nézzük meg a legfontosabbakat.

Kreativitás: a blogolás kreatív lehetőséget biztosít, ahol kifejezheted a gondolataidat, és új, érdekes ötleteket fedezhetsz fel.

Önbizalom: a blog vezetése olyan dolog, amire büszke lehetsz, ami segít az önbizalmad építésében.

Barátok: ha blogger vagy, könnyű új barátokat szerezni az interneten, akár az olvasókkal, akár más bloggerekkel.

Értékes készsége : a blogolás során használt készségek, mint például az írás, a SEO, a közösségi média kezelése stb., segíthetnek a karriered előrehaladásában vagy egy új állás megszerzésében.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.