keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs
Kezdő SEO útmutató
2022-05-20
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Megéri blogot indítani 2022-ben?
2022-06-20
Összes

Mik azok a témák, amik a legkeresettebbek az interneten?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Nehéz megmondani, hogy mely blogtípusok a legjövedelmezőbbek, mert minden ember másra kíváncsi. Mégis vannak olyan témák, amik nehezebbek vagy különlegesebbek a többinél, így jó kiindulási pontot jelentenek.

Termékorientált

Ha egy terméket árulsz, akkor a blog az a hely, amely leginkább vonzza a potenciális vásárlókat. A blogolás az e-kereskedelmi weboldal reklámozásának talán a legkényelmesebb felhasználási módja. Létrehozhatsz egy olyan blogot, amely a te termékedhez kapcsolódik, így használhatod reklámgenerátorként. Nem csak a hitelességed lesz nagyobb, hanem a bevételed is.

Célzott közösségi média

Ha azzal keresed a pénzed, hogy a közösségi médián keresztül konvertálod az ügyfeleket, akkor a blog típusának valamilyen közösségi médiafunkción kell alapulnia. Ezt nem nehéz megtenni, például, ha van egy sorozatod a YouTube-on, akkor létrehozhatsz egy blogot a videókról. Ha van egy nagyon népszerű Facebook-rajongói oldalad, akkor blogolhatsz róla. A közösségi média segítségével tovább népszerűsítheted a blogodat és a közösségi médiát is.

Szoftverorientált

Ha szoftvertermékeket szeretnél eladni, akkor hozz létre egy kizárólag szoftvereken alapuló blogot. A termékek blogon történő véleményezése nagyon népszerű, és a hasonló programokhoz képest jó módja az eladásának. A szoftverek egyike azoknak a dolgoknak, amelyeket sokan keresnek, általában azért, mert az emberek tudni akarják, hogy melyik a legjobb. Ha szoftverekről fogsz blogolni, akkor próbáld ki a “vírusirtó”, és olyan kulcsszavakat, mint a “szoftverprogramok”. Ha blogot fogsz írni a tárhelyekről, akkor keresd az “olcsó” szót, mivel ez az első, amit a legtöbb ember beír, amikor tárhelyszolgáltatást keres.

Blogolás az üzleti életben

Létrehozhatsz egy blogot valamilyen vállalkozás nevében is. Nagyon gyakori, hogy az emberek fizetnek linkekért vagy pozitív megjegyzésekért egy termékről vagy cégről. Ezek egyébként szintén nagy forgalmú blogok, amelyek gyakran ideálisak a hirdetésekhez. Vannak olyan weboldalak, amelyek felveszik a kapcsolatot olyan vállalatokkal, amelyek blogot szeretnének írni a nevükben, de figyeljünk arra, hogy sose hazudjunk.

Biztosítás

Az autó- és lakásbiztosítási blogok nagyon népszerűek, de ezen a témán belül is kereshetsz más réseket, például az életbiztosítást vagy az egészségbiztosítást.

Kölcsönök

Ha ez a lista valamilyen kézzelfogható sorrendben állna, akkor a biztosítás lenne az első, a hitelek pedig a második. Az emberek mindig keresnek hitelt, még gazdasági válság idején is, még akkor is, ha rossz a hitelképességük. Tipikus kulcsszavak: legolcsóbb, lakástulajdonos, diák és hitel. Ha pedig jelzálogról írnál, akkor a legjövedelmezőbb kulcsszavak, amelyeket ebben a résben találsz: szolgáltatók, második jelzáloghitel és rossz hitel. Ismétlem, még gazdasági visszaesés idején is rengeteg látogató lesz.

Ügyvéd

Az emberek gyakran keresnek személyi sérüléssel, büntetőjogi védelemmel és válással foglalkozó ügyvédeket, így ezekből is profitálhatsz. Ha jó hangsúlyt fektetsz a blogodra, akkor az emberek fizetni fognak a rámutató linkekért.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.