honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Ingyen weboldal készítés kontra profi webfejlesztés
2020-01-20
keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs
Keresőoptimalizálás 2020-ban
2020-02-18
Összes

Szánjunk időt a weboldaltervezésre!

keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs

Azt már tudjuk, hogy manapság az a cég, akinek nincs weboldala, óriási hátrányba kerül a konkurenciáival szemben, akik rendelkeznek honlappal. A céges weblap azonban nem mindegy, hogy milyen, hiszen ez alapján fogják megítélni a cég termékeit és szolgáltatásait is.

Egy ingyenes honlapkészítővel összekattintgatott weboldal és egy díjmentes aldomain elve lejáratja a céget, akárcsak egy idejét múlt, mobilon széteső dizájn. Azonban nem csak a külsőségek a fontosak, hanem a tartalom is.

A Google ugyanis az oldal tartalma alapján ítéli meg a honlapokat, így a keresőben való pozíciónk eleve függ a weboldalunk tartalmának minőségétől. A legújabb SEO hírek szerint, az informatív, átlátható, gyorsan betöltődő és mobilra optimalizált céges lapok sokkal többet érnek, mint a régi technikákat alkalmazott weboldalak. Így például egy olyan technikáért, ami korábban működő keresőoptimalizáló módszer hírében állt, lehet, hogy mára már büntetés jár. Ilyen a linkkatalógusokba való tömeges beküldés, a rejtett kulcsszó halmozás és a különböző „Black Hat SEO” módszerek is.

Már a tervezés pillanatában fontos döntések születnek!

Érdemes már a tervezést is profi SEO szakemberekre és webfejlesztő cégre bízni, akik hosszú ideje ismerik a webes trendeket és a Google algoritmusaival is tisztában vannak.

Egy weboldalnak nem elég, ha szép, annak bevételt is kell majd tudnia termelni. Ehhez pedig elsősorban látogatókra van szüksége, majd arra, hogy megszólítsa a látogatókat és vásárlásra ösztönözze őket. Legyen szó webáruházról, szolgáltatói oldalról vagy egyszerű online céges névjegyről, a legfontosabb az, hogy tudjuk, kiket akarunk elérni. Hiszen ha tisztában vagyunk a célközönségünkkel, akkor hatékonyabban meg tudjuk őket szólítani.

Az online marketing tehát alaplépés kell, hogy legyen a honlaptervezés során. Már ebben a fázisban tudnunk kell, hogy a látogatókat honnan reméljük. Lehetnek organikus és fizetett látogatóink egyaránt és nyilván az lenne a cél, hogy minél több ingyenes látogatóra tegyünk szert, akiért nem fizetünk akkor, sem ha esetleg vásárlás nélkül intenek búcsút a honlapunknak. Ilyenkor dőlhet el, hogy bérelt webáruházat, CMS rendszert, nyílt forráskódú weblap motort vagy egyedi fejlesztés választunk-e.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Koncentráljunk a megjelenő tartalomra!

Cégvezetőként és webmesterként elegendő, ha a honlap tartalmával törődünk és a keresőoptimalizálást és technikai tervezést a profikra bízzuk. Abban viszont mindenképpen az ügyfélnek kell otthon lennie, amit a piacra visz. Megfelelő tartalmakat kell szereznünk és rendszeres időközönként frissíteni is kell azt. A Google ugyanis azt szereti, ha „él” egy honlap. Legyen hát hetente több blog bejegyzésünk, amely az oldalunk témájához szorosan köthető és legalább 2000 – 4000 karakter hosszúságú.

Különböző témákat is feldolgozhatunk, és ne próbáljuk a kulcsszavainkat minden mondatba beleerőltetni ugyanabban a formában. A keresőóriás intelligens robotjai ma már képesek megérteni miről szól az oldalunk, így egyre előrébb fogunk kerülni a találati listában, ha informatív és érdekes tartalmakat teszünk közzé rendszeresen. A látogatókat pedig megfelelő marketing módszerekkel kell meggyőznünk, hogy vegyék igénybe a szolgáltatásainkat.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.