Ingyen weboldal készítés kontra profi webfejlesztés

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Ezeket a hibákat követhetjük el céges holnap készítéskor!
2020-01-10
keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs
Szánjunk időt a weboldaltervezésre!
2020-01-30
Összes

Ingyen weboldal készítés kontra profi webfejlesztés

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Nem tévedünk sokat, ha azt állítjuk, minden magyar vállalkozás szeret spórolni. Ez persze nem csak magyar mentalitás, hanem úgy alapvető emberi sajátosság is. Szeretjük azokat a dolgokat, ami akár csak látszólag is jó vétel vagy ingyen van.

Éppen ezért esnek sokan abba a hibába, hogy fontosabb dolgoknál is garasoskodnak. Ilyen tipikus hiba, ha egy vállalkozó úgy dönt, hogy weboldalát megpróbálja önállóan összekattintgatni ingyen, megúszva egy profi webfejlesztés költségeit.

Ennek ugyan vannak előnyei, hiszen nagy valószínűséggel több 10.000 forintot spórolt a tulajdonos és csupán azokkal a weboldal készítésre fordított órákkal fizetett érte, amiket rá szánt. Gondolhatnánk. Azonban sokkal nagyobb itt a tét, mint pár 10.000 forint. A cég hírneve, üzleti kapcsolatai és leendő ügyfél bázisa is függ attól, hogy milyen a weboldal, amiről magát a céget is megítélik majd. Egy ingyenes oldalnak tehát számos hátránya van az ingyenességért cserébe.

Ezért nem éri meg ingyenes weboldalakkal foglalkozni!

Egy weboldal minősége a céget is minősíti. Éppen ezért teszi nevetségessé a céget az, aki egy ingyenes weboldalkészítő szolgáltatásait használja üzleti célra. Az egyik legnagyobb hiba, hogy ezekhez ugyan tárhelyet adnak a szolgáltatók, sokszor cserébe reklámot helyeznek a weboldal egyes részeire.

Az pedig eleve bizarr, ha egy céges weboldalon, a konkurenciát reklámozzuk. Még ha reklámmentes ingyen weboldalt kapunk is, sokszor aldomain jár a szolgáltatáshoz, ami eleve jelzi, hogy ingyenes tárhelyen vagyunk (pl: freeweb vagy ingyenweboldal kulcsszavakat használnak ezek az ingyenes aldomain szolgáltatók).

A korlátozások pedig itt nem is értek véget. Általában meg van határozva milyen típusú és méretű fájlokat tölthetünk fel és az aloldalak száma is véges. A különböző ingyenes sablonok mellett pedig nehéz lesz igazán egyedit és eredetit alkotni. Főleg úgy, ha nincs kreativitásunk sem pedig képzettségünk a változtatásra. Így pedig egy átlag alatti, amatőr weboldal hirdeti cégünket, amivel már előre leírhatjuk magunkat a leendő ügyfeleink és vásárlóink előtt.

weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés

Megéri profikra bízni a weboldalkészítést!

Egy jó weboldalnak számtalan ismérve van. Külsejében is igazodnia kell a cég stílusához, színvilágához, termékeihez és szolgáltatásaihoz. Tartalmaznia kell egy minőségi logót, letisztult, könnyen áttekinthető felületet és értékes tartalmat.

Fontos, hogy ne csak a felhasználók, hanem a Google is értékelje a felületet. Ezért számítógépen, táblagépen, laptopon és okostelefonon is ízlésesen kell megjelennie, kellő mennyiségű és minőségű tartalommal.

Fontos, hogy gyorsan betöltődjön és logikusan épüljön fel a rendszer, hogy az oda látogatók minél előbb elérhessék, amit keresnek. A keresőoptimalizálás szintén fontos, hiszen csak így kerülhetünk a Google keresőben tisztességes helyre, lehetőleg minél előrébb.

Ami pedig még fontos, hogy egy profi webfejlesztő csapat a biztonságra is ügyel. A saját domain, a gyors tárhely és a szép weboldal pedig garantáltan felminősíti a cégünket a látogatók szemében.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.