Ezeket a hibákat követhetjük el céges holnap készítéskor!

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Változás az Általános Szerződési Feltételekben
2020-01-08
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Ingyen weboldal készítés kontra profi webfejlesztés
2020-01-20
Összes

Ezeket a hibákat követhetjük el céges holnap készítéskor!

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

A legtöbb vállalatvezető és cégtulajdonos tévesen azt gondolja, elég, ha a céges oldalon a legfontosabb adatok fenn vannak.

Talán néhány évvel ezelőtt még elég volt egy kezdő vállalkozásnak és egy sok éve üzemelő nagy cégnek is egy statikus egyszerű weboldal, ami tulajdonképpen egy online névjegykártya szerepét töltötte be. Nagyon sokan esnek még ma is abba a hibába, hogy a régi szokások rabjai és ezt ráerőltetik a honlapkészítő csapatra is.

Volt már olyan, hogy valaki egyszerű Paintben küldött látványtervet, de találkoztunk már olyannal is, hogy Excel táblázattal alakítottak ki egy portál külalakot. A háttérszínezett mezők pedig nem is a legrosszabb dolgok, amikkel az elmúlt évek során dolgunk volt.

Néhányan ragaszkodnak az animációkhoz és ehhez az általuk hallott „Flash” technológiát igénylik, ami ma már egyáltalán nem használatos. A biztonsági hiányosságai miatt ráadásul több böngészőben már alapértelmezetten le is vannak tiltva a Flash elemek. Így a 90-es évek animált Flash menüelemei és online diái ma már egyáltalán nem felvállalhatóak!

Ne éljünk a múltban és bízzunk a webfejlesztőkben!

Régen még hódítottak a felugró ablakok, a névbekérős űrlapok, amelyek aztán név szerint köszöntötték a látogatót és a rengeteg animációs gif képecske, valamint a háttérzene sem zavart senkit. Ma viszont ezek rendkívül idegesítőek! Ennek ellenére még most is nagyon sok céges holnap néz ki úgy, mintha még a 2000-es évek elején vagy a múlt évezredben járnánk. Az új technológiák ugyanis ma már új megoldásokat igényelnek.

Ma már fontos, hogy ne csak számítógépen hanem okostelefonon, táblagépen és laptopon is tökéletesen jelenjen meg a weboldalunk. A bemutatkozás, a képgaléria, a slideshow, a közösségi oldalunkra mutató hivatkozások és az online árajánlatkérő szinte alapvető követelmény. Azt pedig felejtsük el, hogy valaki telefonon kérjen árajánlatot vagy e-mailben érdeklődjön egy-egy termék vagy szolgáltatás iránt. Amit csak lehet, közzé kell tennünk, mert a látogatók gyorsan odébb állnak, ha nem találják, meg amit keresnek.

Így lehet tökéletes céges honlapunk!

Még ha nem is szeretnénk webáruházat kialakítani az oldalunkon, akkor is érdemes élő tartalommal ellátni azt. Legyen egy hírek vagy blog rész, ahol a szolgáltatásainkról, termékeinkről vagy a hozzájuk szorosan kapcsolódó érdekes tényekről és tippekről tudunk rendszeresen írni. Az egyenként 2.000 – 3.000 vagy akár 5.000 karakteres írásokban természetes szövegkörnyezetben hivatkozhatunk egy-egy kategóriánkra, szolgáltatásunkra vagy termékünkre, s közben hasznos információkkal is ellátjuk az olvasóinkat.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A blogolás nem csak saját oldalon, hanem más, szakmailag hozzánk közelálló oldalon is hasznos, hiszen a külső hivatkozások rendkívül értékesek a Google szemében. Így pedig egyre előrébb kerülünk majd a keresőóriás találati listájában. Az organikus, ingyenes látogatók pedig a legértékesebbek, hiszen valóban érdekli őket a termékünk vagy szolgáltatásunk így nagyobb eséllyel válnak majd ügyfeleinkké vagy vásárlóinkká.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.