keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs
Szánjunk időt a weboldaltervezésre!
2020-01-30
webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Ezek a legújabb weboldal trendek
2020-03-08
Összes

Keresőoptimalizálás 2020-ban

keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs

A keresőoptimalizálás az elmúlt években rendkívül fontos volt a weboldal készítés során. Nem lesz ez másképpen 2020-ban sem és bár még a Google-höz legközelebb álló hírforrások sem tudják 100%-osan, hogy mit hoz a jövő, abban biztosak lehetünk, hogy idén sem fognak unatkozni a keresőoptimalizáló webmesterek.

A keresőoptimalizálásnak továbbra is az az elsődleges célja, hogy a Google, a Bing, a Yahoo, a Baidu vagy éppen a GoGoDuck találati listáján minél előkelőbb helyen végezhessünk saját weboldalunkkal, blogunkkal. webáruházunkkal vagy webportálunkkal.

Magyarországon elsősorban elég ha csupán a keresőóriásra, a Google-re koncentrálunk, hiszen a keresések közel 99%-a ebből az internetes keresőből származik. A keresőoptimalizálás sokkal hatékonyabb hosszú távon, mint a közösségi portálokon fizetett hirdetések vagy a PPC alapú Google hirdetések. Bár ez utóbbiak kattintás alapon, azonnali eredményeket hoznak alacsony költségen, mégsem helyettesíthetik a SEO-t egy weboldal számára.

A PPC és a SEO kiegészítik egymást!

A PPC a kattintás alapú hirdetéseket jelenti, azokat, amiket például egy-egy keresésnél a találati lista legelején és végén találunk (bár ezeket a Google felirattal különbözteti meg). Ezenkívül a partneroldalain is megjelennek különböző reklámblokkokban.

A Google mesterséges intelligencia alapú algoritmusai pedig mindig az adott oldalhoz és az mi érdeklődési körünkhöz tartozó legrelevánsabb ajánlatot dobják ki számunkra. Így nem csak a cég nyer valós és értékes látogatókat, hanem maga a látogató is nyer a dolgon, hiszen számára érdemes tartalommal találkozhat.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A SEO vagyis a keresőoptimalizálás viszont hosszútávon nyújt stabil és ingyenes látogatókat, akik szintén a megadott keresőszavakra jutnak hozzánk. A keresőoptimalizálással organikusan jutunk érdeklődőkhöz, akiket szintén érdekel a tartalmunk. Itt viszont már nem kell a kattintásokért fizetnünk. A keresőoptimalizálás azonban 2020-ban is egy összetett, sokoldalú feladat lesz. Érdemes ezért olyan szakemberrel végeztetni, akinek sok éves tapasztalata van és tisztában van a legújabb Google algoritmusok működésével.

Ezeket várja el a webmesterektől a Google 2020-ban

Bár az év még csak most kezdődött, a Google irányelvei mit sem változtak az utóbbi idő alatt. Ezért valószínűsíthető, hogy idén is a felhasználók lesznek a középpontban.

Vagyis olyan tartalommal kell szolgálnunk a webhelyünkön, amely valóban érdekes, informatív és érdekli a célközönségünket. Fontos, hogy ez a tartalom a mi szolgáltatásunk vagy termékskálánk témájába vágjon és rendszeresen frissüljön. Kerüljünk az erőltetett kulcsszó halmozást, a túl sok linket és a rejtett

Fontos lesz továbbra is, hogy letisztult, könnyen átlátható, logikusan felépített weboldalunk legyen, amelyben nem takarja el a tartalmat semmilyen felugró ablak és nincs túlzsúfolva reklámokkal sem.

Legyen ízléses, szép és minél nagyobb segítséget nyújtson az oda látogatóknak. Ami pedig a látogatóknak tetszik, azt a Google is szeretni fogja. Így pedig egyre előrébb fogunk kerülni a találati listában, a számunkra fontos kulcsszavakra.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.