honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Hogyan csalogassuk vissza a látogatókat a honlapunkra?
2019-04-26
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Ezeket a hibákat ne kövessük el honlapkészítéskor!
2019-05-24
Összes

Saját weboldal kontra Facebook oldal

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Napjainkban sok cégtulajdonos úgy tekint a Facebookra, mint az egyetlen online helyre, ahol a vállalkozása megjelenhet. A legtöbb – főleg kis vállalkozás – nem is akar saját weboldalt, sem pedig más közösségi portálokon megjelenni. Ez viszont elég nagy hiba.

Noha a Facebook hivatalos adatai alapján, már közel 6 millióan regisztráltak a portálra Magyarországról, a KSH adataival összevetve világossá válik, hogy a 18-24 és a 25-34 éves korosztályban több a regisztráltak száma, mint amennyi a valós magyar lakossági statisztika szerint. Vagyis a hamis fiókok és a duplikált regisztrációk száma is igen jelentős hazánkban.

Mindazonáltal a Facebook valóban egy remek platform arra, hogy vállalkozásunkat népszerűsítsük és közösséget építsünk vele. Azonban nem feledkezhetünk meg más felületekről sem, így érdemes Instagramra, Pinterestre, Youtube-ra és akár Twitterre is beregisztrálnunk a cégünket és aktívan ellátni tartalommal a közösségünket.

A Google ugyanis ezeket a helyeket is bejárja és figyeli, hogy milyen interakciókat hajtunk végre. Ez pedig elősegítheti a keresőoptimalizációt, és így a saját weboldalunkkal előrébb kerülni a Google találati listáján, ami ugyebár csak akkor lehetséges, ha egyáltalán rendelkezünk saját honlappal.

A saját honlap előnye a Facebook oldallal szemben

Hibát követ el az a vállalkozás, aki megelégszik egy Facebook oldallal. Nem szabad kicsinyeskedni vagy anyagiaskodni, ha üzletről van szó.

A saját honlap felvirágoztathatja az üzletünket és újabb ügyfeleket, partnereket, megrendelőket szerezhet a vállalkozásunk számára. Ehhez persze egy jó domain névre, egy gyors tárhelyre és egy modern, letisztult, keresőoptimalizált weboldalra van szükségünk.

Sajnos szintén elég gyakori hiba, hogy egy számla és szerződés nélkül megbízott, szomszéd fiút vagy ismerőst bíznak meg ezzel a feladattal a kisvállalkozások, hiszen a szakmai tapasztalat és a céges háttér garancia a minőségre is.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Az sem mellékes, hogy egy cég képes hosszú éveken át még karbantartani, frissíteni és tovább fejleszteni az oldalt. Soha nem szabad garasoskodni a weboldal készítésben. Ma már elérhető áron lehet minőségi honlapja akármelyik cégnek, aki túl lát az ingyenes sablonok és „csináld magad” weboldalrendszerek kétes előnyein.

A saját weboldal egyedi, cégre szabott, modern és minden funkciót kielégít, amire csak a vállalkozásunknak szüksége van. Legyen szó akár csak egy statikus céges online névjegykártyáról, akár egy bonyolultabb web-rendszerről vagy webáruházról.

Funkciók, amit a Facebook nem tud, de egy saját weboldal igen

Bár a Facebookon is képesek vagyunk borítóképet és profilképet cserélni, azzal mégsem tehetjük teljesen egyedivé az oldalunkat. A sablonszerű, kék és fehér színnel kötelezően stílusozott Facebook üzleti oldalunk pedig inkább egy hírfolyam, mintsem valódi információkat és céges adatokat tartalmazó információs portál.

A közzé tett posztok az idő múlásával egyre lejjebb és lejjebb kerülnek és nem is mindig logikusan, időrendi sorrendben. A céges adatokat és elérhetőségeket pedig elrejtve találja csak meg az, aki nem adja fel azonnal a keresést és ismeri a Facebook ezen funkcióját.

A saját honlap azonban teljesen személyre szabott, modern, minden átláthatóan logikusan felépített rendszerben jelenik meg és akár azonnali bevételszerzésre is használható. A legjobb megoldás, ha egyaránt rendelkezünk saját weboldallal és egy naponta kezelt Facebook oldallal is, valamint természetesen ne feledkezzünk meg az egyéb közösségi platformokról sem!

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.