Ezeket a hibákat ne kövessük el honlapkészítéskor!

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Saját weboldal kontra Facebook oldal
2019-05-10
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Megéri-e az ingyenes céges weboldal?
2019-06-24
Összes

Ezeket a hibákat ne kövessük el honlapkészítéskor!

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Laikus weboldal tulajdonosként azt gondolhatnánk, hogy ma már nincsenek olyan honlapok, amik csak ártanak egy vállalkozásnak.

Azonban ne legyünk kishitűek, igen is nagyon sok szakember hirdeti magát „olcsó weblapkészítés” címszó alatt. Ezek többsége számlát sem tud adni munkájáról, illetve referenciát sem tud felmutatni korábbi munkásságáról, a végzettségét és a hozzáértését pedig a legtöbbször egy céges megrendelő sem firtatja.

A sokszor hobbi „weboldalkészítők” azonban többet ártanak a cégünk hírnevének, mint amennyit megspórolunk a profi weblap elkészíttetésén.

Még ha 10-20.000 forintért weboldalhoz is jutunk, az sosem lesz olyan, mintha egy hozzáértő, profi csapat vagy egy sok éves múltra visszatekintő honlapkészítő webfejlesztő készítette volna el.

Ráadásul az ilyen megbízhatatlan kóklerek visszakövethetetlenek, eltűnnek és semmilyen garanciát nem is vállalnak a kontár munkájukra. Az oldal pedig rosszabb esetben még hosszú hónapokig (vagy akár évekig) is negatív reklámként teszi nevetségessé a megrendelő áruit és szolgáltatásait.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Bízzuk profikra a weboldalunk készítését!

Érdemes olyan céget választani, akik nagy szakmai múlttal, több tucat vállalati ügyféllel a hátuk mögött, kiváló weboldal referenciákat felmutatva vállalnak honlapkészítést.

A jó weboldal készítőt úgy ismerjük meg, hogy sokat kérdez, megoldásokat javasol és nem csak az ügyfél igényeire figyel, hanem a felhasználói szokásokra is.

A modern céges honlapokon ma már nem csak egy statikus céges bemutatkozó szöveg és egy céglogó található, hanem dinamikus blog rész, képgaléria, videó gyűjtemény, szolgáltatás vagy termék bemutató, kapcsolatfelvételi lehetőségek, jogi és adatvédelmi elemek, valamint a profitmaximalizálás érdekében akár saját webáruház funkció is.

A mai igényeknek megfelelően, legyen úgy optimalizálva a honlap, hogy azt minden egyes eszközön egyaránt hiba nélkül és annak méretéhez igazodva tudjuk megtekinteni és kényelmesen használni. A reszponzív webdizájn a kulcsszó ebben az esetben. Az ilyen módszerrel készült oldalak ugyanis egyaránt jól festenek asztali számítógépeken, laptopokon, táblagépeken és okostelefonokon is.

Ami régen menő volt, ma már nevetséges!

Ne akarjunk ragaszkodni a régi webdizájnokhoz, kialakításokhoz és keresőoptimalizálási megoldásokhoz, ugyanis ami régen még népszerű volt, az ma már unalmas, ósdi és többet árt, mint használ.

A keresőoptimalizálás különösen ilyen terület a weboldal készítésben. Ma már a Google büntetéseket oszt, ha telezsúfoljuk kulcsszavakkal, rejtett szövegekkel és linkekkel az oldalunkat, de akárcsak a SEO, úgy a webdesign is sokat fejlődött az utóbbi években.

Az új szokások, új megoldásokat igényelnek. Régen a fix, feldarabolt grafikákat tartalmazó oldalak is gyönyörűnek számítottak, azonban ma már nem alkalmazhatóak, mivel nem kényszeríthetjük meghatározott böngészőhöz és képernyőfelbontáshoz a látogatókat.

Ma már a weboldalnak kell a látogatóhoz igazodnia és nem fordítva. Az olyan elemek pedig, mint az animált gifek, a háttérzene, a rikító színek, villogó vagy futó szövegek pedig nevetségessé degradálják le az üzleti honlapunkat, így ezeket semmi képen ne alkalmazzuk már 2019-ben!

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.