honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Ezeket a hibákat ne kövessük el honlapkészítéskor!
2019-05-24
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Hogyan érdemes megjelenni a cégünkkel online?
2019-07-05
Összes

Megéri-e az ingyenes céges weboldal?

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Kétségtelen, hogy manapság már az a cég, amelyik nincs fenn az interneten, az szinte nem is létezik.

Noha ez az állítás nem teljesen igaz, tény, hogy a weboldal és Facebook oldal nélkül üzemelő üzlethelyiségek jelentős számú potenciális vásárlót veszítenek el. Az internet segítségével ugyanis megsokszorozható a partnerek, ügyfelek és a vásárlók száma.

Magyarországon szerencsére már kezdik ezt a kisebb cégek is elfogadni és egyre többen fordítsák a webet a saját hasznukra.

A nagyobb vállalkozásoknál már alapvető szükséglet az online értékesítés is, így számukra nem lehet opció, hogy ne rendelkezzenek webáruházzal/weblappal és hozzá tartozó közösségi oldallal. A kisebb cégek azonban sokszor garasoskodnak, ha olyanra kell pénzt kiadniuk, amihez nem értenek.

Nagy hiba, ha elvetik a befektetést az olyan területektől, mint a weboldal készítés, az online marketinget vagy éppen a keresőoptimalizálás. Számukra is van azonban több megoldás, amely segítségével díjmentesen juthatnak ingyenes honlaphoz. De vajon megéri a spórolás?

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Az ingyenes vállalkozói weboldal hátrányai

Pórul járhatnak azok, akik szakértelem nélkül vágnak bele a weboldal készítésbe. Ez ugyanis az egyedüli megoldás arra, ha nem szeretnénk pénzt áldozni céges weboldal készíttetésre.

A legtöbb ilyen eset azonban rossz véget ér. Egy korszerűtlen, hiányos, biztonsági résekkel teli weboldal ugyanis többet árt a cég hírnevének, mint használ. A cégünket ugyanis annak arculatával azonosítják és kétségtelen, hogy manapság a céges arculatba már az online felületeink is bele tartoznak.

Egy gyönyörű logó, egy stílusunkhoz illő színvilág pedig harmonikusan képes vásárlásra ösztönözni a céges weboldalunkon is az odalátogatókat.

Sokan keresnek rá egy-egy cégre vagy tevékenységi körre, esetleg konkrét árucikkre vagy akár egy szolgáltatásra a Googleben, ezért a keresőoptimalizálásra is energiát kell szánnunk.

Ne érjük be az ingyenes weboldal készítők korlátolt lehetőségeivel és a mára már „ciki” aldomaines és ingyenes e-mail szolgáltatós megoldásokkal. A weboldal készíttetés ugyanis egy befektetés, ami bőségesen megtérül majd!

Amikor a „rokon, koma, jó barát” már nem elég

Az „olcsó húsnak, híg a leve” elv itt is érvényesül. Soha nem szabad olyanra bízni egy üzleti weboldal elkészítését, aki még nem rendelkezik kellő tapasztalattal.

Sajnos egy hozzá nem értő számára pedig elég megtévesztő lehet, ha egy ismerős vagy diák azt állítja magáról, ő már csinált weboldalt és baráti áron összedobja nekünk is. Az ilyen olcsó megoldások hasonlóan veszélyesek, mint az ingyenes változatok. A szakértelem és a kellő tapasztalat hiánya megpecsételheti a vállalkozásunk megítélését hosszú időre.

A hozzá nem értő megoldások általában valóban kedvezőbbek, ezért cserébe viszont nem kapunk sem számlát, sem garanciát az oldalra. A legtöbbször pedig el is tűnik a kedvező áron dolgozó vagy végül más teendői miatt soha nem ér rá karbantartani vagy frissíteni az oldalt.

A tapasztalatok szerint ennek mindig az a vége, hogy végül egy hozzáértő webfejlesztő csapatot bíz meg a cég, hogy egy új, professzionális oldalt készítsen a vállalkozás számára. Érdemes tehát egyből ezzel kezdeni, ha nem szeretnénk felesleges köröket futni és kárt okozni a cégünknek!

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.