honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Megéri-e az ingyenes céges weboldal?
2019-06-24
esküvői honlapkészítés, esküvői weblapkészítés, esküvői honlap, esküvői weblap, weblapkészítés
Mire jó egy esküvői honlap?
2019-07-15
Összes

Hogyan érdemes megjelenni a cégünkkel online?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Nem csak sok éves vállalkozásoknak, hanem egészen új, most nyíló üzleteknek és frissel alapított cégeknek is érdemes az online térben is megjelenniük.

Számtalan statisztika bizonyítja, hogy azok a vállalkozások, akik online is jelen vannak, sokkal nagyobb közösséget tudnak megszólítani. A nagyobb célközönséggel pedig egyenesen arányosan növekszik a vásárlók száma, így a cég profitja is. Tehát nem lehet kérdés, hogy megéri-e az internetes jelenlétre időt, pénzt és energiát szánni.

Az internet azonban nem csak egy csöppnyi online falucska, ahol néhányan járkálnak, és nem történik semmi. Az online tér egy óriási metropolisz, ahol számtalan lehetőségünk van cégünket hirdetni és különböző helyeken új ügyfeleket és partnereket találni.

Az első és legfontosabb azonban, hogy egy saját céges weboldalt készíttessünk. Itt most nem az ingyenesen elérhető megoldásokra és a „szomszéd Pistikék” által összedobott olcsó weblapokra gondolunk, hanem olyan minőségi online felületre, amely hűen tükrözi a cégünk professzionalizmusát, rátermettségét és szolgáltatásainak vagy árucikkeinek minőségét is.

A domain és az e-mail cím rendkívül fontos!

Elsősorban egy rövid, könnyen megjegyezhető domainre lesz szükségünk, amely nem valamilyen ingyenes tárhely szolgáltató aldomainje.

Ez ugyanis nagyon amatőrnek számít manapság, hiszen az első két évre 3 000 Ft körül lehet már vásárolni egy .hu domain végződést.

Érdemes a szolgáltatást vagy a cégnevet használni, esetleg városnevet belecsempészni a címünkbe. Bár már léteznek ékezetes webcímek is, ezt nem kell erőltetni, a gyakorlatban nem sok haszna van, inkább csak átirányításra szokás megvásárolni az ékezetes változatot is egy-egy címnek.

Amivel még nem szabad spórolnunk, az az e-mail cím. Még azok közül a vállalkozások közül is, akik saját domain névvel rendelkeznek, sokan esnek abba a hibába, hogy nem a saját domaines e-mail címüket használják.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Ma már akárcsak az ingyenes tárhely, ingyenes aldomain, úgy az ingyenes e-mail cím is kicsinyesnek és amatőrnek számít. Így soha ne használjunk freemail, citromail, gmail vagy éppen az otthoni internetszolgáltatónk által számunkra kiadott e-mail címet üzleti célokra.

A legtöbb tárhely szolgáltató ugyanis pár kattintással elérhetővé teszi akár több céges e-mail cím használatát is díjmentesen.

A közösségépítésé a jövő!

Ha már elkészült a céges weboldalunk, akkor érdemes arra látogatókat is szereznünk. Főleg akkor, ha közvetlenül is értékesítünk rajta, például saját webáruház rendszerben. Erre a legjobb megoldás a keresőoptimalizálás, blogolás (más néven a tartalommarketing) és az online marketing. Ezeket is érdemes kiszervezni egy hozzá értő céghez, hogy helyettünk dolgozzanak a mi sikerünkért.

A közösségépítés szintén rendkívül fontos. Eddig a felhasználókat csak az oldal híreivel, hírlevelével érhettük el, ma már azonban több közösségi platform nyújt ingyenes és fizetős lehetőségeket, hogy a célközönségünkhöz szólhassunk.

A legnépszerűbbek manapság a Facebook, az Instagram, a Youtube és a Pinterest, amelyekkel tökéletesen kiegészíthetjük a weboldalunkat.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.