Hogyan csalogassuk vissza a látogatókat a honlapunkra?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Fordítsuk honlapunk előnyére a már 15 éves Gmailt
2019-04-16
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Saját weboldal kontra Facebook oldal
2019-05-10
Összes

Hogyan csalogassuk vissza a látogatókat a honlapunkra?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Azok a cégek, akik saját honlapot készíttetnek, tudják, hogy milyen funkciókban gondolkodnak, miket szeretnének megjeleníteni és milyen stílusban. A legtöbbször egy vállalkozás színvilága, stílusa és felépítése is a céges arculathoz igazodik, így azt a felhasználók azonnal megkedvelik, és gyakran látogatják majd.

Éppen ezért célszerű a statikus tartalmakon kívül valamilyen dinamikus elemeket is behelyezni a céges honlapra, amivel újabb látogatásra ösztönözhetjük őket. De vajon hogyan csalogathatjuk vissza azokat a látogatókat, akik már egyszer megnézték az oldalunkat?

Erre szerencsére ma már számtalan lehetőségünk van. Az egyik ilyen lehetőség, a hírlevélre való feliratkoztatás. Ha ugyanis megkapjuk egy látogatónk e-mail címét, akkor bármikor tudunk neki üzenetet küldeni új termékekről, szolgáltatásokról, akciókról vagy a szezonális készletekről.

Ahhoz azonban, hogy megkapjuk egy látogató e-mail címét valamit nekünk is fel kell kínálnunk. Erre a leggyakrabban bevetett módszer, hogy a hírlevél feliratkozónak egy kuponkódot küldünk, amivel az első vásárlásából biztosítunk valamilyen kedvezményt.

Kedvezmények, kuponok, akciók

Mindenki szeret nyerni. Akkor is, ha az csupán csak egy látszat. Sokan használnak digitális szerencsekerekeket, hogy 5-10%-nyi kedvezményt, ingyen szolgáltatást vagy kiegészítő terméket ajándékozzanak a látogatóknak.

Általában ezeket a nyereményeket csak vásárlással lehet elérni, így a látogatóból azonnal vásárlót is tudunk konvertálni. A napi pörgetéssel vagy más játékkal pedig újra és újra visszatér majd hozzánk a potenciális ügyfél.

A kuponok szétszórása az interneten szintén jó látogató csalogató módszer. Fórumokba, kuponos oldalakon vagy a közösségi médiában érdemes ezeket elrejteni, ahol a megtaláló izgatottan siet, hogy beválthassa a kedvezményt biztosító kuponkódját.

Ezt persze előtte érdemes felmérni, hogy mi az az érték, ami még belefér a kampányba és a kupon beváltással is még elegendő profitot tudunk termelni.

A heti hírlevélben érdemes az aktuális akciókat is elküldeni, amiből csak a legjobbakat emeljük ki az e-mailben és a további akciókért a honlapra is el kell látogatniuk az olvasóknak.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Közösségi portálok, nyereményjátékok, blog

A közösségi portálok nagyszerű helyszínei a nagyobb tömegek elérésének és saját kis közösségünk építésének. Az itteni tagoknak érdemes külön nyereményjátékot indítani, akár olyat, amihez az oldalra kell ellátogatniuk. Ilyen lehet például, ha egy kérdést teszünk fel, amire privát üzenetben kell válaszolniuk a játékosoknak, de a kérdésre adott válasz a honlapunkon van.

A nyereményeken, kedvezményeken és akciókon felül azonban a szakmai blog is egy olyan szekciója lehet az oldalunknak, ami miatt érdemes vissza-vissza térni rá.

A célközönségünket érdeklő témákra akár a Google keresőből, a közösségi oldalainkról és a hírlevélből is érkezhetnek látogatók. A blogunk legyen igényes, valóban informatív és a vállalkozásunk témájához illő. A minőségi tartalom meghálálja önmagát és a látogatókból szépen lassan vásárlók is lesznek, ami minden céges honlap célja is egyben.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.