Fordítsuk honlapunk előnyére a már 15 éves Gmailt

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs, weblap készítés
A retró weboldal menő vagy ciki?
2019-03-30
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Hogyan csalogassuk vissza a látogatókat a honlapunkra?
2019-04-26
Összes

Fordítsuk honlapunk előnyére a már 15 éves Gmailt

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Vajon miben lehet egy honlaptulajdonos segítségére az idén áprilisban immáron 15. születésnapját ünneplő Google e-mail szolgáltatása, a Gmail?

Vajon hírlevelet küldhetünk a segítségével? A céges ügyfelek is ingyenesen használhatják? Még mindig tudunk saját domain alatti e-mail-címeket is kezelni vele? Egyáltalán a vállalatok profitálhatnak-e a keresőóriás szolgáltatásaiból 2019-ben, és van-e esetleg más, ingyenes magyar alternatíva, amit magánemberek vagy cégek ehelyett választhatnak?

Sajnos kezdhetjük a rosszabb hírrel, miszerint a magyar szolgáltatások palettája igen szegényes és ingyen nem igazán találunk olyan e-mail szolgáltatót, amely vállalati ügyfelek rendelkezésére állna.

A legnagyobb hazai e-mail szolgáltatók, mint a freemail, a citromail, az indamail, a c2, a lajt vagy a legújabb, az onbox mind-mind a felhasználók számára nyújt ingyenes, .hu végződésű e-mail szolgáltatást, azonban egyik sem képes felvenni a versenyt, a keresőóriás saját szolgáltatásával, a Gmaillel.

Itt fontos megjegyezni, hogy létezik egy Gmail, amely gmail.hu domain alatt nyújt szintén e-mail szolgáltatást, de a félrevezető megnevezés ellenére, semmi köze nincs a Google, azonos néven futó, de .com domain cím alatt elérhető, 15 éves szolgáltatásához!

15 éves a Gmail!

A Google 2004 április elsején indította el a már kezdetekben is igen nagy sikernek örvendő szolgáltatását, amelyre sokan a megjelenésének dátuma miatt, joggal hitték azt, hogy csupán egy áprilisi tréfáról van szó.

Mára azonban már bebizonyosodott, hogy az azóta is rekord nagyságú postafiók, a jól működő SPAM szűrő, az asztali kliensekkel való kommunikáció, az ingyenes domain hozzákapcsolás és külső e-mail fiók hozzárendelés mind-mind valós szolgáltatás, amit egyaránt igénybe vehetnek magánemberek és vállalkozások is.

Bár a kezdetek kezdetén még nem volt ennyire modern a felülete és csupán meghívó útján lehetett bejutni a rendszerbe, máig az egyik vezető szerepet tölti be az e-mail szolgáltatások között. Mára már havonta másfél milliárd aktív felhasználót tudhat a magáénak, ami óriási különbség az azelőtt piacvezető 228 milliós felhasználó bázist felmutatni képes Yahoo mailhez képest.

A Gmail egyébként nem csak azért fontos, mert rengeteg funkcióval örvendeztet meg bennünket, hanem fontos mérföldkő volt a Google életében is, aki ezzel a szolgáltatással közölte a világgal, hogy sokkal több, mint egy webes kereső.

Használjunk-e a Gmail címet saját céges honlapon?

A válasz egyértelműen az, hogy nem! Bármennyire is csodálatos ez a szolgáltatás, soha ne tegyünk közzé saját honlapon más végződésű e-mail címet, mint maga a saját honlapunk domainje.

Sajnos eléggé illúzióromboló és rendkívül amatőr benyomást kelt a látogatókban. Pedig a mai napig sok magyar cég honlapján ékeskedik t-home vagy freemail e-mail cím is, ami természetesen szintén a vállalkozás presztízsét rombolja. Ráadásul a magyar szolgáltatók sokkal lassabbak és a spamszűrésük is csapnivaló a Google szolgáltatásához képest.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

A Gmailt azonban saját üzletünkre is fordíthatjuk, hiszen rendkívül jó hirdetési felület is, ahol saját üzleti hirdetéseinket is megjeleníthetjük, illetve saját vállalkozásunk saját domainjéhez is rendelhetünk e-mail fiókot.

A vállalatok számára ingyenes próbaidőt kínál a Google a következő linken: https://gsuite.google.hu/intl/hu/products/gmail/ ahol a szolgáltatásuk részleteit is bemutatják.

A professzionális irodai program csomagjuk 30 GB-os tárhellyel, üzleti levelező megoldásokkal, csoportos videó és hanghívásokkal, csoportos üzenetküldéssel és megosztott naptárokkal várja a vállalkozásokat, már 4 Euró/felhasználó havidíjon.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.