honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Legális, ingyenes képek weboldalunkra
2020-05-26
keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, SEO, SEO Pécs, weblap készítés, honlap készítés
Miért legyen mobilbarát a weboldal?
2020-06-23
Összes

Nincs sikeres honlap online marketing nélkül?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

A weboldal tulajdonosok sokszor felejtik el az egyik legfontosabb dolgot, ami a sikeres online vállalkozáshoz kell, ez pedig az online marketing. Azzal ugyanis még nem ért véget a munka, hogy elkészült a vállalkozásunk honlapja.

Attól, hogy egy gyönyörű weboldalunk van, még nem fogja senki megtalálni azt. Bár valóban fontos, hogy stílusos, gyors és könnyen átlátható weboldalt készíttessünk, ez még önmagában nem garancia a sikerre!

Az online marketing célja, hogy ismertté tegye vállalkozásunkat, márkanevünket, termékeinket és szolgáltatásainkat és vásárlásra ösztönözze a célközönségünket. Akárcsak az offline reklámkampányok, úgy az online marketing is igen komplex és egymásra épülő folyamatokra épül fel. Szerteágazó területei közös célt szolgálva juttatják lépésről-lépésre előre a cégünket és növelik az online felületeken való profitszerzést.

Az online marketingnek számos előnye van. Ezek közül kiemelnénk a pontos nyomonkövethetőséget, a költséghatékonyságot, a pontosan meghatározható célközönséget, valamint a könnyű és gyors eléréseket.

100 elért emberből 1 vásárló is jónak számít!

John Wanamaker a modern reklám atyja, 100 évvel ezelőtt egy meglehetősen vicces mondással fejezte ki az akkori marketing helyzetét: „Tudom, hogy a reklámköltéseim fele célt téveszt, a baj az, hogy nem tudom melyik fele”.

Az online marketing hatékonysága azonban messzemenőleg jobban lekövethető, mint a korábbi módszerek. Nem csak a célközönséget tudjuk jobban meghatározni, de egy-egy kampány teljesítményét is átláthatjuk, így könnyedén korrigálhatunk rajta akár menet közben is. Így költséghatékonyan érhetünk el, számunkra releváns embereket. Ez pedig nem csak számunkra jó, hanem a vásárlóknak is, hiszen így talál egymásra leghatékonyabban a kereslet és a kínálat.

Még a fizikai üzletekben elég siralmasnak hangzik a 100 látogatóból 1 vásárló arány, az online értékesítés során ez teljesen jó eredménynek számít, de kijelenthetjük, hogy a sikerünk kulcsa minden esetben a mennyiségben rejtőzik.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Az online marketing legnépszerűbb eszközei és felületei

Manapság számos eszköz áll a rendelkezésünkre, hogy sikeres kampányokat indíthassunk és nagyon széles a paletta, amin mozoghatunk. Gyakorlatilag csak a költségkeretünk szab határt. A legnépszerűbb online marketing módszerek között kiemelkednek a vírusmarketing eszközök, a közösségi marketinges megoldások, a PR cikkek, a fizetett hirdetések és a keresőoptimalizálás is. Ezek az eszközök azonban csak kiegészítői annak a felületnek, amelyen majd értékesítünk, így a profi weboldalunk alapfeltételként kell, hogy jelen legyen az online marketingünk eszköztárának.

A tökéletes dizájn, a letisztult felület, a gyors oldalbetöltés, a keresőoptimalizált kialakítás mind-mind egy óriási kampányt egészítenek ki. A Google-ből számos organikus látogatóra tehetünk szert, de az olyan közösségi oldalak, mint a Facebook is nagy hatással vannak az üzletünkre. Koncentrálnunk kell a tartalommarketingre, a fizetett hirdetésekre, az e-mailes kampányokra és ezek utánkövetésére is. E komplex feladatot pedig érdemes kiszervezni egy erre szakosodott online marketing céghez, hogy maximalizálhassuk a hatékonyságot és optimalizáljuk a költségeinket.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.