Néhány dolog, amit még mindig rosszul csinálsz a tartalommarketingben

betűtípusok, honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés
Hol találhatunk megfelelő betűtípust a honlapunkra?
2016-08-15
tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés
Hogyan találjuk meg a megfelelő kulcsszavakat?
2016-09-05
Összes

Néhány dolog, amit még mindig rosszul csinálsz a tartalommarketingben

tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés

A vállalkozók szerencsére egyre inkább tisztában vannak azzal, hogy nagyon is fontos számukra a tartalommarketing, azonban nagyon sokan közülük még mindig nem csinálják megfelelően azt.

Az alábbiakban jöjjön néhány tipikus hiba, amit el szoktak követni a vállalkozások.

1. Azt gondolják, hogy a tartalommarketing nem fontos az ő területükön

Csak azért, mert nem egy nagy hazai vagy nemzetközi piacvezető cég vagy, még nem jelenti azt, hogy neked nem származhat hasznod a tartalommarketingből. Ez vonatkozik azokra is, akik azt gondolják, hogy mivel ők például böllér kellékekkel/szigeteléssel/munkavédelemmel, stb. foglalkoznak, ezért az ő területükön nem fontos a tartalommarketing. Pedig ez nem igaz!

Függetlenül attól, hogy mekkora a vállalatod és hogy mivel foglalkozik, fontos a te számodra is, hogy kihasználd a tartalommarketing előnyeit. Mindig elmondom az ügyfelek számára, hogy a kezdeti időszakban az üzleti blogunkat nem azért írjuk, mert sokan olvassák, hanem azért, mert a Google előrébb rangsorolja az oldalunkat, így több látogatónk legyen, ami hosszú távon pedig több valódi olvasót is jelent, a közösségi médiával kombinálva pedig ez a szám még tovább növelhető, ami végső soron bevétel-növekedést jelent a számunkra.

tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés, honlapkészítés Pécs

2. Megfeledkezünk a keresőoptimalizálásról

A Google az alapján rangsorolja az oldalakat, hogy azok mennyire relevánsak az éppen aktuálisan beírt kulcsszavakra. Éppen ezért az előállított tartalmakat témák szerint kell szétválogatnunk egy-egy téma vagy kulcsszó köré felépítve, hogy a keresők számára is könnyen felismerhető legyen, hogy milyen kulcsszóra releváns a témánk.

Ha tudjuk, hogy egy bizonyos kulcsszóra sok keresés érkezik, akkor fontos, hogy komoly erőfeszítéseket tegyünk arra, hogy minél több bejegyzést készítsünk az adott témában. Ezzel elérhetjük, hogy nagyobb eséllyel dobja ki a Google a mi oldalunkat a találati listán, ami egyértelműen megnöveli a honlapunk forgalmát.

Ha még nem értesz a keresőoptimalizáláshoz legalább alapszinten, akkor ideje egy kicsit utánaolvasnod a témának.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
3. Azt gondolod, hogy egyedül kell megoldanod

Rendszeresen friss tartalommal jelentkezni komoly kihívást jelent és rengeteg időt emészt fel még a legjobb körülmények között is. A kisebb vállalkozások és az egyéni vállalkozók valószínűleg roppant nehéznek fogják találni ezt, de fontos tudni, hogy nem feltétlenül kell egyedül csinálni.

Számtalan vendég blogger van, aki csak arra vár, hogy tovább bővítse az online jelenlétét a különböző blogokba írt bejegyzésekkel. Adjunk nekik lehetőséget, és így nekünk is lesz egy kis tartalmunk, amit nem nekünk kell saját kezűleg megírnunk.

tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés, weblap készítés Pécs

Remélem már látható, hogy ugyan van több dolog is, amit szem előtt kell tartani, amikor tartalommarketingről beszélünk, de egyik sem jelent komoly kihívást a vállalatod méretétől függetlenül. Ha elkerülöd ezeket a hibákat, az már önmagában is meg fog különböztetni a többiektől.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.