tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés
Néhány dolog, amit még mindig rosszul csinálsz a tartalommarketingben
2016-08-29
google, google pingvin, google pingvin algoritmus, google algoritmus, keresőoptimalizálás Pécs
Itt a Google Pingvin algoritmusának 4.0-ás változata
2016-09-23
Összes

Hogyan találjuk meg a megfelelő kulcsszavakat?

tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés

Népszerű tévhit, hogy a keresőoptimalizálás és a tartalommarketing két egymást kizáró üzleti modell. Pedig nem. Valójában a tartalommarketing még akkor is segíti az oldalunkat a kulcsszavak esetében a megfelelő helyezés elérésében, ha igazából nem állítottunk elő valóban értékes tartalmat. Éppen ezért fontos, hogy a cikkek írása közben is figyeljünk arra, hogy a megfelelő kulcsszavakat használjuk. Nézzük meg, hogyan tehetjük ezt meg.

1. Azonosítsd a legfontosabb kulcsszavakat

A tartalommarketing és keresőoptimalizálás legmeghatározóbb része, hogy megtaláljuk a megfelelő kulcsszavakat. Ennek az egyik leghatékonyabb módja, ha használjuk a korábban már említett Google AdWords kulcsszóválasztó eszközt.

Arra kell figyelnünk, hogy megfelelően válogassunk a kulcsszavak között. Fontos, hogy megpróbáljuk végiggondolni, hogy a minket kereső emberek vajon mire fognak rákeresni majd. Itt fontos hangsúlyozni azt, hogy ne feltétlenül a szakmai specifikus kulcsszavakra vagy a szakzsargonra koncentráljunk, mivel kicsi az esély arra, hogy egy laikus ember pont ezekre a szavakra fog rákeresni. Próbáljunk meg a leendő ügyfeleink/vevőink problémáira és igényeire koncentrálni, és ezek alapján válasszunk kulcsszavakat, mivel valószínűleg ők is ezekre fognak rákeresni.

megfelelő kulcsszavak, weblap készítés, weblap készítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs

2. Számolj az emberi tényezővel

A Google azt akarja, hogy a találatok minél inkább relevánsak legyenek a keresésekre. Nincs értelme azonban annak, ha csak a kereső számára építjük fel az oldalunkat, mivel a látogatókat csak akkor fogjuk tudni vevőkké konvertálni, ha meg tudjuk szólítani őket.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy tudjuk, hogy a célközönségünk mit is szeretne, amikor rákeres 1-1 kulcsszóra. A Google ebben már nagyon jó, gyakran érezhetjük, amikor rákeresünk egy többértelmű kulcsszóra, hogy a Google szinte kitalálta, hogy mire gondoltunk.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
3. Tervezz a kulcsszavakkal

Amint van egy listád a számodra legfontosabb kulcsszavakkal, akkor itt az ideje, hogy elkezdj azon gondolkodni, hogyan tudnál megfelelő cikkeket írni az adott kulcsszavakra.

A kulcsszavakat fontos részévé kell tennünk a cikkeinknek. Fontos, hogy a cikkekkel lefedjük lehetőleg az összes kulcsszót, még azokat is, amelyek csak lazábban kapcsolódnak a tevékenységi körünkhöz, mivel hosszú távon ezek is számos vásárlót hozhatnak számunkra.

A kulcsszavak segítenek a célcsoportunk meghatározásban is, hiszen a segítségükkel választ kapunk az alábbi kérdésekre a célcsoportunkkal kapcsolatosan: mire keresnek rá? mik a céljaik? mi érdekli őket? mik az igényeik?

4. Keresőoptimalizáld a tartalmaidat, de itt is tartsd szem előtt az embereket

Amikor már megvan a legújabb bejegyzésünk, akkor következik az oldalon belüli optimalizáció, amely általában az alábbiakat fedi le: title tag-ek, meta leírás, képek alt attribútumai, stb. Fontos, hogy ezekre figyeljünk, hiszen a keresők is nagy hangsúlyt fektetnek rá, de azért figyeljünk a kialakításuk során arra, hogy ezeket a részeket emberek is fogják olvasni, így elsősorban nekik kell kialakítanunk.

tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés

Lehetőleg ne tömjük tele ezeket a részeket kulcsszavakkal, hanem próbáljuk meg a legrelevánsabb mondatokat elhelyezni ide. Ne feledjük, ezúttal a Google és a mi célunk ugyanaz: a lehető legrelevánsabb, értékes találatot adni az emberek számára.

Ahogy a keresők egyre jobbak lesznek, a határ a keresőoptimalizálás és a tartalommarketing között is egyre inkább el fog mosódni. Tartalomkészítőként a te célod, hogy értékes tartalmat kínálj a közönséged számára. Szerencsére a kulcsszavak még sokáig fontos részét fogják ennek képezni.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.