tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés
Hogyan találjuk meg a megfelelő kulcsszavakat?
2016-09-05
szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Ütemezett karbantartás
2016-09-30
Összes

Itt a Google Pingvin algoritmusának 4.0-ás változata

google, google pingvin, google pingvin algoritmus, google algoritmus, keresőoptimalizálás Pécs

A Google a mai napon a blogján közzétette, hogy elindították a keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek körében oly hírhedt Pingvin 4.0 algoritmust. Az algoritmus a Google által támogatott összes nyelven elindult, így a magyarországi találatokat is érinteni fogja. Nagyon fontos különbség a korábbi Pingvin algoritmusokhoz képest, hogy a 4.0-ás változat a Google közleménye szerint valós időben fog futni folyamatosan és nem egyszeri alkalommal, mint a korábbiak.

A valós időben való futás azt is jelenti, hogy amennyiben változtatásokat hajtunk végre az oldalunkon, akkor a következő indexeléskor már láthatóak is lesznek annak a hatásai a rangsorolásunkra, így a korábbi algoritmusokhoz képest szinte azonnali eredményeket kapunk.

Aki esetleg nem tudná, a Pingvin algoritmus azért lett nagyon közismert, mivel az első lefutása során 2012-ben rengeteg weboldalt megbüntetett és hátrasorolt, amivel jelentős mértékben átalakította a keresőoptimalizálás világát is.

google, google pingvin, google pingvin algoritmus, google algoritmus, keresőoptimalizálás Pécs

A Pingvin algoritmus azokat a weboldalakat büntette és bünteti ezúttal is, amelyek a linképítés során olyan módszereket használtak, amelyek nem elfogadottak a Google irányelvei között. Ez tipikusan azokat az oldalakat jelentette, amelyek rengeteg kulcsszavas linket kaptak különböző kevésbé megbízható weboldalakról.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
A Pingvin algoritmus hatására csökkent a korábbi katalógus linkek népszerűsége és egyre inkább a tartalommarketing irányába mozdult el a keresőoptimalizálás területe. Ettől függetlenül természetesen a mai napig jelen van a linképítés is, viszont jelentősen átalakultak a módszerek.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

 

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.