honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Ezekre figyeljünk webáruházainkban a Black Friday alkalmával
2019-11-17
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Érdemes blogolni egy céges holnapon?
2019-12-10
Összes

Ne becsüljük alá a webáruházak erejét!

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Akik kételkednének az online értékesítésben azok számára érdekes lehet, hogy mekkora forgalom realizálódott az elmúlt évben, csak a magyar piacon.

Az évente kiadott e-Toplista alapján, amit a GKI Digital immáron ötödik alkalommal publikált, kiderült, hogy a legnépszerűbb hazai webáruházak adják Magyarország kiskereskedelmi forgalmának jelentős részét. A több, mint 5.000 webáruház, amely idehaza üzemelt több milliós sikeres tranzakciót tudhat magáénak. Csak az első 10 webportál 5 millió sikeres vásárlást regisztrált 2018-ban.

Ugyancsak a TOP 10 hazai webáruház, együttesen mintegy 150 milliárdos forgalmat tudott felmutatni a múlt évben. Ezzel a hazai online kiskereskedelem 17%-ot bővült az előző évhez képest.

Nem is olyan régen, engedélyt kapott a tavalyi év első két helyezettje, az eMag és az Extreme Digital, a piaci összeolvadásra, így kiemelt piacvezetővé válnak majd a szektorban. Őket a szintén fizikai áruházzal rendelkező Media Markt, Alza és a 220Volt követi. Az iPon, a Telekom, a TESCO és az Aqua a középmezőnyben végzett, a 10-15 helyezettek pedig a Libri, a Mall, az Euronics, a PCX, az Auchan és a Praktiker voltak. A Tchibo a publikált lista utolsójaként, a 16. helyre csúszott saját márkás webáruházával.

Nekünk is lehet saját, sikeres webáruházunk!

Ma már számtalan lehetőségünk van az online értékesítésre. Bár léteznek közösségi portálokon is adásvételi csoportok és külön marketplace-ek, illetve olyan apróhirdető portálok, ahol cégek is hirdethetnek, egy profi cég inkább saját webáruházat üzemeltet, saját domain név alatt. Ehhez lehetőségünk van valamilyen webáruházat bérelni, korlátolt funkciókkal, vagy webshop motort vásárolni, amelyhez fejlesztőkre is szükségünk lehet a saját tárhely mellett.

Ideális esetben pedig megtehetjük, hogy saját, egyedileg lefejlesztett webáruházat rendelünk meg egy megbízható, nagy szakmai tapasztalattal rendelkező, sok referenciát felmutatni képes holnap- és webáruház készítő cégtől.

Ebben az esetben egy teljesen személyre szabható, cégünk arculatához igazodó, megfelelő funkcionalitással ellátott rendszerhez juthatunk, igaz kissé magasabb árfekvésen mintha egy előre gyártott, bérelt shopot választanánk.

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Akárcsak weboldalunk, úgy webáruházunk sikere is rajtunk múlik!

Követve a hazai és külföldi példát, erőt meríthetünk a sikerükből. Nekünk is lehet népszerű és nagy bevételt termelő webáruházunk. Ehhez csak megfelelő szolgáltatás vagy termék szükséges, jó online marketing és persze egy jó webshop. A webáruház legyen letisztult, könnyen kezelhető, egyszerűen átlátható. A termékeink megfelelő kategóriában, jól strukturáltan helyezkedjenek el és mindig hirdessünk meg akciókat is.

Az olyan marketing eszközökkel, mint a kuponozás, hírlevelezés vagy a nyereményjáték újabb látogatókat csalogathatunk az oldalra, de ne feledkezzünk meg a keresőoptimalizálásról és a blogolásról sem. Ügyeljünk a közösségünkre és az ügyfélkapcsolatra is, ha a legjobb webáruházak között szeretnénk mi is tudni magunkat.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.