Ezekre figyeljünk webáruházainkban a Black Friday alkalmával

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Szükségünk van-e profi weboldal készítőre?
2019-10-20
webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Ne becsüljük alá a webáruházak erejét!
2019-11-27
Összes

Ezekre figyeljünk webáruházainkban a Black Friday alkalmával

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Mint minden évben, idén is eljött a Black Friday ideje. Azonban a külföldi óriásakciók helyett, itthon csak a szokásos leárazásokra lehet számítani idén is. Csupán maréknyi azoknak a termékeknek a száma, amely valóban kiemelten olcsón szerezhető be a nagy napon.

Idén ez a nagyszabású nap november 29-re esik. Bár például az Extreme Digital már megtartotta november 15-én és a Media Markt is Red Friday akcióval hosszabbítja meg, az eredetileg csupán egy naposnak szánt leárazós ünnepséget.

Magyarországon kereskedelmileg bevett szokás, hogy már november elejétől fel-fel bukkan a Black Friday mint akciós jelző. Nálunk nagyon sok helyen élnek vissza ezzel a névvel, hiszen egész heteket vagy akár komplett hónapon át tartó akciókat is takarnak az egyáltalán nem kiemelt leárazások.

Bár tény, hogy van néhány olyan termék, amelyet év közben nem lehet ilyen olcsón beszerezni, ezek rendszerint rendkívül gyorsan elfogynak a webáruházak készletéből és inkább csak látogatói csalogatóként szolgálnak.

Így kezeljük webáruházunkban a Black Friday akciózást

Webáruház tulajdonosként rákényszerülünk, hogy minél előrébb hozzuk a Black Friday akciót, hiszen általában azzal lehet nagyot „szakítani”, ha minél előbb elsütjük a hónap akció kulcsszó kombinációját.

Online marketing szempontjából is nagy húzó erő a „Fekete Péntek”, amire szép sötét bannereket, landing oldalakat és persze heteken át tartó direkt marketinget is ráépíthetünk. Csakhogy a statisztikai adatok azt mutatják, hogy a magyarok kezdenek besokkalni az ámító, ígérgető ál akcióktól.

Weboldal tulajdonosként tehát számunkra az a fontos, hogy valóban hitelesek legyünk Black Friday akcióinkkal. Ügyeljünk rá, hogy ne egy elhúzott, száz bőrt lehúzó akciónk legyen, hanem valóban egy egy napos, rendkívüli akcióval kecsegtető ajánlatunk.

Ilyenkor érdemes kiszórni a raktárkészleten porosodó termékeket, bőven áron alul, amivel bár kicsit mínuszban leszünk, de promóciós árként magunkban lekönyvelhetjük, hiszen több látogatóra tehetünk szert. Ilyenkor pedig mindenki nagyobb összegeket költ, hiszen a Black Friday lényege, hogy ekkor van az első karácsonyi bevásárlási roham.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Megéri a külön webdizájn Black Friday alkalmából?

Sokan teszik fel a kérdést, hogy vajon egyetlen nap miatt át kell-e alakítaniuk az oldalukat. Természetesen nem kötelező, de érdemes. Még ha plusz költségbe is kerül és csupán egyetlen napig is tart. Az oda érkező törzsvendégeinkkel a megváltozott háttér, a fekete szín és a vörös akciós feliratok valódi, nagy akció benyomását keltik.

Érdemes egy visszaszámláló órát is kitenni, ami gyors vásárlásra ösztönzi a látogatókat. Ugyanígy a néhány darabból álló raktárkészletet is megkülönböztethetjük a terméklistánkon, így meggyorsítva a döntést a látogatók számára.

A „rendkívül kedvező árak” alatt, ne 5-10-15%-os akciót értsünk. Lehetnek ilyen termékek is, de a Black Friday-től legalább 25%-ot várnak el a látogatók és keresik az 50-60-75%-os leértékeléseket is. Ha néhány termékünket 80-90%-ra leárazzuk, azokat több napon és héten át hirdessük hírlevélben és közösségi oldalakon is.

Illetve ne egyszerre tegyük elérhetővé az összes óriási akciót, hanem óránként engedjük ki őket vagy tegyünk elérhetővé raktárkészletet belőle, mert ha a hajnalban weboldalunkra látogatók kifosszák a boltunkat, nagyon sok negatív kritikát fogunk kapni a nap folyamán. Megéri hát kihasználni a Black Friday akciót, de tegyük azt okosan és jobban, mint a konkurencia!

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.