webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Ne becsüljük alá a webáruházak erejét!
2019-11-27
webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Mindjárt itt a karácsony! Így készítsük fel webáruházunkat rá
2019-12-17
Összes

Érdemes blogolni egy céges holnapon?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Aki ezt a kérdést felteszi, az alapból hátránnyal indul a konkurenciáival szemben, legyen szó egyszerű céges weboldalról vagy akár webáruházról.

Blogolni ugyanis nem csak, hogy érdemes, de kell is. Ennek pedig számtalan előnye lesz rövid és hosszú távon egyaránt. Valljuk be, hogy a szakmai honlapokon valamiért az üzemeltetőknek soha nincs idejük vagy kedvük még egy plusz feladattal foglalkozni. Az általános meggyőződés ugyanis az, hogy a blogolás, a hírek írása vagy az eseményekről való beszámolás felesleges energiákat von el a cég érdemi munkájáról.

Ez azonban nagy tévedés. Azzal, hogy blogolunk önmagunknak segítünk, nem pedig meglévő munkáinkat hátráltatjuk. Még azok számára is érdemes blogolni, akik idő vagy ember hiány miatt ezt nem tudják megoldani házon belül. Ilyenkor érdemes bérblogolókhoz fordulni vagy webes PR cikk írót keresni, esetleg egy olyan céggel hosszú távú együttműködést kialakítani, akik keresőoptimalizálással is foglalkoznak. Az eredmények pedig magukért fognak beszélni!

Miről írjunk céges honlapunkon?

A legtöbben azzal hárítják el a blogolás lehetőségét, hogy az ő szolgáltatásaival vagy termékeivel kapcsolatban nem tudnak elég anyagot szolgáltatni a külvilág felé. Bár valóban fontos, hogy az oldalra érkező felhasználók élvezetes, informatív vagy különleges cikkeket olvassanak, ne csak az legyen a célunk, hogy kizárólag nekik írjunk. A weben található cikkek jelentős része ugyanis keresőoptimalizálási célokat is szolgál.

Ez azt jelenti, hogy nem csak a felhasználóinknak, hanem a Google-nek is írjuk ezeket a cikkeket. A legújabb kereső algoritmusok ugyanis nem csak azt nézik, hogy mennyire „él” az oldal, hanem azt is, hogy mennyi, a témához kapcsolódó írás jelenik meg rajta.

Arról pedig biztosan tudunk írni, amivel foglalkozunk. Írjunk kiállításokról, gyártási technológiákról, érdekes tippekről-trükkökről és a világban előforduló akármilyen, a témánkhoz akár csak távolról is kapcsolódó dolgokról. A lényeg, hogy természetesen fogalmazzunk, és ne erőltessünk bele oda nem illő, esetenként ragok nélküli kulcsszavakat.

tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés

Miért válik hasznunkra a blogolás?

Céges holnapunkon nem ér véget a munka a weboldal elkészülésével és annak elindításával. Ha önerőből nem megy, akkor szervezzük ki a blogolást, de mindenképpen írjunk heti rendszerességgel 1-2 darab 2.000 – 3.000 karakter körüli bejegyzést.

Ezek az írások nem csak a keresőből hozhatnak látogatókat, hanem erősítik is az oldalunk pozícióját. Ehhez érdemes egy-egy kulcsszóra akár termékkategóriát, akár konkrét terméket vagy szolgáltatást is belinkelni az írásokban.

A cikkek azonban felhasználhatóak marketing célra is. Hírlevél anyagnak, látogató visszacsalogatónak vagy közösségi oldalon megosztható kampánynak is. Így meglévő közösségünket is visszacsalogathatjuk holnapunkra, miközben értékes informatív tartalommal bővül az oldalunk és a keresőnek is kedvezünk. Így tehát a céges blogolásnak csak is előnye lehet. Amennyiben jól csináljuk, már rövid időn belül észrevehető látogatónövekedést érhetünk el vele.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.