Mindjárt itt a karácsony! Így készítsük fel webáruházunkat rá

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Érdemes blogolni egy céges holnapon?
2019-12-10
weblap készítés, honlap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés Pécs, weblapkészítés, honlapkészítés
Kellemes Ünnepeket Kíván a HonlapCentrum!
2019-12-24
Összes

Mindjárt itt a karácsony! Így készítsük fel webáruházunkat rá

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Minden webáruház tulajdonos tudja, hogy a karácsony az év egyik legkiemeltebb időszaka egy kereskedő számára. A karácsonyi vásárlási láz köztudottan a novemberi Black Friday akcióval veszi kezdetét, ami valljuk be, Magyarországon azért eléggé másként működik, mint Amerikában.

Míg az Egyesült Államokban valóban egyetlen napig tart és akár 75-90%-os leértékelésekkel is lehet találkozni, addig nálunk jellemzően 15-30% körül mozog a kedvezmény mértéke. Vagyis egy átlagos leárazásnál most sem kínálunk fel nagyobb kedvezményt a vásárlóknak, csak hangzatos nevet teszünk mögé.

Talán a hazai online marketing ennél azért többet is kitermelhetne magából, ugyanis a legtöbb helyen két, egymást követő hétvégén is rendeznek „Black Friday” nevű akciót, ami már eleve gyanús kellene, hogy legyen a felhasználóknak. Sőt, ahhoz képest, hogy az akció neve „fekete péntek” sokan egész hétvégéket, heteket vagy az egész novembert is képesek akcióval tölteni, minél több bőrt lehúzva a külföldről importált vásárlási őrületen. Szerencsére ennél többet is tehetünk, hogy a vásárlóink ne érezzék magukat átverve karácsony előtt.

Kedvezzünk a vásárlóknak karácsony közeledtével!

Valószínűleg már mindenki túl van az idei Black Friday akciókon, így most már új módszerekre lesz szükség, a vásárlásra való ösztönzésre. A karácsonyig még szerencsére van egy kis idő, így akár néhány nap is elegendő lehet arra, hogy vásárlókat szerezzünk.

Ehhez indíthatunk Google Adwords vagy Facebook reklám kampányt is. Nem muszáj mindig az egész árukészletet leakciózni! Elég egy-egy kategória néhány termékét vagy akár egy-egy kifutó terméket nagyobb százalékkal leárazni ahhoz, hogy új látogatókat csábítsunk az oldalra. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne fogyjon ki a készletünk azonnal. Ilyen esetre új terméket kínáljunk nagy kedvezménnyel akár egy azon napon belül.

Az akciós digitális árcédulákon kívül érdemes télies hangulatot, vagy karácsonyi külsőt kölcsönözni a webáruházunknak is. Noha sok embert idegesít, lehet hóesés effektet vagy télapós, rénszarvasos dizájnt készíteni oldalunkhoz erre az időszakra. Sokan még a logójukat is átformálják a kellő hangulat érdekében.

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Gondoljunk a jövőre is, csábítsuk vissza meglévő vásárlóinkat!

A vásárló egy webáruház számára a legfontosabb, ezért ne csak egyszeri vásárlásra koncentráljunk, hanem igyekezzünk visszacsábítani is ügyfeleinket. A Facebook oldal, zárt csoport és hírlevél feliratkozás mind-mind jó eszköz erre, azonban mutathatunk valami egyedit is, amire más webshopok nem gondolnak, hogy ránk jó szívvel emlékezzenek a vásárlók.

Nem kell, hogy nagy összegekben gondolkodjunk, kevésből is lehet emlékezeteset alkotni, ami előbb-utóbb a különböző közösségi oldalakon eljut egymáshoz és egyre nagyobb rajongó táborra tehetünk szert.

Érdemes lehet például minden megrendeléshez (akár termékenként) egy-egy szaloncukrot a csomagba rejteni, de akár valódi képeslapot, személyes üzenettel is örömmel fogadnak majd a vásárlók.

Ha látják, hogy gondolunk rájuk az ünnepek alkalmával, ők is szeretettel gondolnak majd ránk. Ne feledjünk, a karácsony a szeretet ünnepe! Mindenki örül némi kedvességnek és ajándéknak ebben az időszakban!

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.