tárhely, tárhely Pécs, webtárhely, webtárhely Pécs, domain regisztráció, domain regisztráció Pécs
A tárhely is rendkívül fontos a sikeres online megjelenéshez!
2019-01-24
esküvői honlapkészítés, esküvői weblapkészítés, esküvői honlap, esküvői weblap, weblapkészítés
Érdemes-e az esküvőnkre honlapot csináltatni?
2019-03-10
Összes

Mitől lesz jó egy weboldal?

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

A legtöbb weboldal már magától értetődően fantasztikus vagy éppen siralmas, mivel a felhasználói felület, a szín összeállítás vagy a tartalom elrendezése miatt a látogató azonnal megítéli, annak minőségét.

Számos tanulmány szerint, csupán 3 másodpercünk van megragadni a látogatóink figyelmét, különben elhagyják az oldalunkat. Lehet a honlapunkon akármilyen jó szolgáltatás vagy minőségi termék, ha a weboldal értelmetlenül van összeállítva vagy túl rosszul néz ki, akkor már is búcsút inthetünk egy-egy potenciális vásárlónknak.

Az idejét múlt weboldalak tehát sokszor többet ártanak, mint használnak és az sem jó megoldás, amit szintén sokan választanak, hogy a céges Facebook oldalukat tartják a vállalkozásuk hivatalos online felületének.

A Facebook oldalon megjelenő hírek ugyanis szépen lassan legördülnek és eltűnnek a feledés homályába, az alapvető adatokat és információkat meg a legtöbb felhasználó egyszerűen soha nem is találja meg. Másrészt egy külső szolgáltatótól függni mindig kétséges. Jó példa erre a Google egyik nagy projektje, a Google+ ahol milliónyi adatlap és céges profil fog a kukába landolni egyik napról a másikra idén áprilisban, annak megszűnése miatt. A Facebook esetében ettől nyilván nem kell tartani jelenleg, de ki tudja, hogy mi lesz pár év múlva, főleg ha figyelembe vesszük a mostani rengeteg adatvédelmi botrányt, amely a Facebookot érintette.

A weboldal alappillérei: a tartalom és a dizájn

Miután kellő körültekintéssel megvásároltuk a domain nevünket és egy jó tárhely szolgáltatót is találtunk, akkor már csak a weboldalunk dizájnja és annak tartalma miatt kell aggódnunk.

Ezt érdemes profi weboldal készítő szakemberre bízni, aki sok évnyi tapasztalattal látja át, hogy mi az aktuális trend és milyen színek passzolnak össze. A tartalmi elrendezés pedig az olvashatóságot és a reszponzivitást is befolyásolhatja.

A tartalom szempontjából tehát nem mindegy, hogy hová helyezzük a szöveget, hogyan fogalmazunk és milyen mennyiségben. Legyen az oldal logikusan felépített, egyszerű és a hétköznapi emberek számára is érthető. A könnyen átlátható oldalak, a rövid és frappáns szövegek pedig olvastatják magukat. A céges arculatot érdemes becsempészni a webdizájnban is. Logónk, színeink és tipográfiánk jellemezze a honlapunkat is.

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs

Honlapunk sikere számos egyéb tényezőn is múlik!

A céges honlap tehát ne csak szakmai szakzsargont tartalmazzon, és ne legyen „fapados” felületű. Ma már alap elvárás, hogy ne a felhasználó alkalmazkodjon a weboldalhoz, hanem a weboldal a felhasználóhoz. Éppen ezért ma már nem illik kiírni, hogy milyen böngészőt és milyen felbontást javaslunk a megtekintésére. Az oldal kövesse le az eszközt és alakítsa önmagát úgy, hogy tökéletesen jelenjen meg számítógépen, laptopon, táblagépen és akár okostelefonon is. Fontos továbbá, hogy gyorsan betöltődjön, különben a látogató még annak betöltődése előtt bezárja azt.

A másik fontos kérdés a keresőoptimalizálás, amely egy külön szakma az online világban. Attól, hogy fenn vagyunk az interneten, még nem fogunk megjelenni a Google találati lista elején – hiszen minden weboldalnak ez a célja. Ahhoz komoly munka szükséges. Ehhez pedig megfelelő szakembert kell keresnünk. Jó irány azonban, ha rendszeresen blogolunk és teszünk közzé cikkeket és számolunk be tevékenységeinkről, szolgáltatásainkról vagy termékeinkről a weboldalunk megfelelő részén.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.