A tárhely is rendkívül fontos a sikeres online megjelenéshez!

domain név, domain név regisztráció, domain regisztráció, domain név Pécs, domain név regisztráció Pécs, domain regisztráció Pécs
Milyen a jó domain név? Tanácsok az okos döntéshez!
2019-01-10
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Mitől lesz jó egy weboldal?
2019-02-02
Összes

A tárhely is rendkívül fontos a sikeres online megjelenéshez!

tárhely, tárhely Pécs, webtárhely, webtárhely Pécs, domain regisztráció, domain regisztráció Pécs

Ma már mindenki tudja, hogy az a vállalkozás, amelyik nem található meg az interneten, az szinte nem is létezik. A fiatalok körében legalábbis biztosan nem.

Éppen ezért legalább egy online bemutatkozó weboldalra mindenkinek szüksége van. Ezenkívül az online értékesítés megkönnyítése miatt saját webáruházba is megéri beruházni, ahová a leendő vásárlókat különböző online kampányok segítségével tereljük majd.

Illetve természetesen lehetőségünk van különböző hirdetési rendszerekhez csatlakozva látogatókat szerezni, keresőkben előrébb kerülni és a közösségi oldalakon is megjelenni.

Ezek mindegyike egyaránt fontos, ezért az online marketingre soha nem szabad sajnálni a pénzt. A weboldalunk, webáruházunk és közösségi oldalaink felülete és információ kínálata egyaránt összhangban kell, hogy legyen, hogy minden igényt kielégítően választ adjon a látogatók kérdéseire és fenntartsa azok érdeklődését, hogy a későbbiekben vásárlásra ösztönözhessük őket.

A tökéletes weboldalhoz tökéletes domain név és stabil tárhely is tartozik. Azonban egyiket sem szabad hasraütésszerűen választanunk és megelégednünk az ingyenes megoldásokkal.

Egy vállalkozás soha nem elégedhet meg az ingyenes megoldásokkal!

Amennyiben az igényességet és a megbízhatóságot, valamint a stabilitást szeretnénk tükrözni a látogatóinknak, ügyfeleinknek és partnereinknek, akkor sajnos elég illúzió romboló tud lenni, ha egy ingyenes domain szolgáltató szolgáltatását vesszük igénybe.

Noha sok magyar szolgáltató is kínál ilyen szolgáltatást és külföldön is szép számmal vannak ingyenes aldomain szolgáltatók, ezeket mégsem célszerű használni. Legalábbis egy vállalkozáshoz semmi képen sem.

Egyrészt amatőr és garasoskodó képet festünk vele magunkról, másrészt pedig a presztízsvesztésen kívül folyamatosan ott fog lebegni a fejünk felett a függőség, hogy a reklámozott domainünket a szolgáltató egyik pillanatról a másikra prémium áron kezdi el szolgáltatni vagy megvonja tőlünk szó nélkül.

De bármikor újra előfordulhat olyan is, mint ami néhány éve történt, amikor a Google kitiltotta az összes oldalt találati listájából, ami az co.cc ingyenes aldomain nevet használta.

A webtárhely iránt támasztott alapvető követelmények

Akárcsak a webcímek esetében, a tárhelyeknél sem célszerű az ingyenes megoldást keresni, mivel azok ugyanis rendkívül megbízhatatlanok.

A legtöbb szó nélkül megszűnhet, így pedig az összes fontos adatunk is odaveszhet, ráadásul mivel ingyenes, ezért a tárhelyszolgáltatót nem is vonhatjuk kérdőre emiatt.

Sok ingyenes tárhelyszolgáltató pedig még a tartalmunkba is beleszólhat, illetve reklámokat, felugró ablakokat jeleníthet meg a honlapunkon az ingyenességért cserébe, és mindezek mellett általában a funkcionalitásuk is erősen korlátozott.

tárhely, tárhely Pécs, webtárhely, webtárhely Pécs, domain regisztráció, domain regisztráció Pécs

Ma már évi néhány ezer forintért megfelelő nagyságú tárhelyet bérelhetünk, amelyhez sokszor rendkívül kedvezően domain nevet is vásárolhatunk. Ezt az évente néhány ezer forintos költség pedig minden vállalkozás költségvetésébe bele kell, hogy férjen.

Az ideális tárhely legyen gyors, legyen hozzá cPaneles hozzáférés, FTP feltöltési lehetőség, SSL tanúsítvány telepíthetőség, e-mail cím kezelés, webes levelező és lehetőleg adatbázist is használhassunk rajta a legnépszerűbb webes technológiák mellett.

Egy ilyen stabil, biztonságos és megbízható tárhely, biztos alapja lesz majd weboldalunknak, webportálunknak és webáruházunknak egyaránt.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.