honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Hogyan készíts céges weboldalt? Ez az 5 tipp tuti segíteni fog
2021-09-30
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Miről és hogyan írjunk blogot a weboldalra?
2021-10-30
Összes

Mit adjunk el az interneten?

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

Az online értékesítés kiváló lehetőség azok számára, akik szeretnének saját vállalkozást indítani, de ezt otthonról akarják csinálni. Sokan úgy gondolják, hogy a vállalkozás indítása pofon egyszerű dolog, és szinte azonnali sikereket várnak el. Éppen ezért az első információ, hogy a sikerért meg kell dolgozni.

Nincsenek csodák, nem lehet erőfeszítés nélkül meggazdagodni. Persze, az online vállalkozás előnyei között szerepel, hogy otthonról is lehet végezni, valamint több időt lehet tölteni a családdal, vagy akár utazás közben is folytathatjuk, miközben a saját főnökünk maradunk. Ha erre vágyunk, akkor csak azt kell eldöntenünk, hogy mit akarunk eladni.

Az első dolog, amit át kell gondolni, hogy mit fognak vásárolni az ügyfelek. Sokan azért nem adnak el semmit, mert csak és kizárólag pénzt akarnak. Ha inkább a vevők fejével gondolkodunk, elképzeljük, hogy milyen pluszt adhatunk nekik, akkor sokkal könnyebben kifizetik az árát.

Tanácsadás

Ha eladni akarunk, akkor az egyik lehetőség a tudás. Lehet, hogy nagy egyetemek vannak mögöttünk, sőt, pénzügyek és befektetések szakértői vagyunk. Ebben az esetben elmehetünk tanácsadónak, amit saját blogunkon és YouTube-csatornánkon művelhetünk. Idővel és jó stratégiával egyre több ügyfelünk lesz, és akár online kurzusokat is készíthetünk. Csak azt ne feledjük, hogy tényleg szakértőnek kell lennünk.

Szolgáltatás

Másik lehetőség a szolgáltatás készítése. Tegyük fel, hogy magasfokú nyelvtudással rendelkezünk, ami lehet angol, német, spanyol, bármi. Nincs más dolgunk, mint elkezdeni tartalmat gyártani. Mutassuk meg, hogy tényleg beszéljük a nyelvet, ismerjük a nyelvtant, és könnyen tudunk magyarázni. Készítsünk rövid és izgalmas videókat, engedjük, hogy az emberek velünk tanuljanak. Csak ezután kínálhatjuk fel a szolgáltatásunkat. Itt az egyetlen hátrányt az jelenti, hogy csak korlátozott számú ügyfelet tudunk fogadni, mivel egyedül próbálunk mindenkinek megfelelni.

Fizikai termékek

Ma már fizikai termék is értékesíthető online, és ezek is nagyon népszerűek. Egyre többen vásárolnak interneten keresztül, és utána csak a futárszolgálatot kell megvárniuk. Ez nagyon jó lehetőség azok számára, akik már rendelkeznek offline üzlettel, és tovább akarják vinni a vállalkozásukat. Az interneten nem kell bérleti díjat fizetni, ahogy villanyszámla és vízköltség sincsen. Az e-kereskedelemhez csak egy jó honlapra, fényképekre és izgalmas leírásokra lesz szükség, valamint egy fizetési platformra.

Digitális termékek

Mostanában nagyon felkapottak a digitális termékek, amelyeket egyetlen kattintással le lehet tölteni. Ezek leginkább könyvek szoktak lenni, amik nemcsak a kikapcsolódásról, hanem a tanulásról is gondoskodnak. A lakosság egyre több internetes információt fogyaszt, és sokan így szeretnek új dolgokat tanulni. Ha pedig azt látják a weboldalunkon, hogy megbízhatóak vagyunk, akkor sokkal nagyobb eséllyel próbálják ki a könyvünket is. Ezekhez az eladásokhoz nagy befektetésre sincs szükségünk, csak egy gyors online térre. A könyvek mellett az online tanfolyamok is ide tartoznak, amihez csak az ideális vevőt kell megtalálni.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.