Hogyan készíts céges weboldalt? Ez az 5 tipp tuti segíteni fog

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Miért van szükség vállalati blogra?
2021-09-17
webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Mit adjunk el az interneten?
2021-10-15
Összes

Hogyan készíts céges weboldalt? Ez az 5 tipp tuti segíteni fog

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Az egyéni weboldal létrehozásához jóval előre kell gondolkodni, azonban az alapokat betartva nagyon nehéz mellélőni. Nézzük meg a legfontosabb szabályokat:

  • vonzó kialakítás
  • jó tartalom
  • optimalizálás
  • közösségi média ereje
  • hirdetés

Vonzó kialakítás

A vonzó kialakítás azt jelenti, hogy a weboldal dizájnja egyszerű és modern lesz. A régies kinézet kétes információt ad, és sokan azt fogják hinni, hogy a tartalom is elavult. Mindig figyelj arra, hogy összhangban legyenek a színek a mondanivalóval. A cél az, hogy az olvasó többet akarjon, tehát kattintson és kattintson.

Érdemes kiemelni a képek fontosságát, mivel nem lehetnek se túl nagyok, se túl kicsik. Ma már kötelező minden információt reszponzívvá tenni, ami alkalmazkodni fog a felhasználó telefonjához és táblagépéhez. Nem kellenek felesleges elemek, a mozgóképek csak az internetet fogyasztják.

Jó tartalom

A jó tartalom nemcsak a blogos részre vonatkozik, hanem magára a weboldalra is. Itt az a legfontosabb, hogy rövid és érthető szöveget használjunk, ami minden fontos információt tartalmaz. Kerüljük a felesleges magyarázkodásokat, a hosszú körmondatokat, legyünk kifejezők, ugyanakkor figyeljünk a stílusra.

A felhasználónak pár bekezdésből meg kell tudnia, hogy mit csinálsz, milyen termékeid vannak, milyen előnye van a termékeidnek, és hogy mitől vagy egyedülálló. A hosszú oldalakat nem fogják elolvasni, tehát próbáld meg rövidíteni a mondandódat, és csak a legfontosabbat bennhagyni.

Optimalizálás

Az optimalizálást sokszor egy erre szakosodott cég végzi, aminek meg van az oka. Ha mégis egyedül akarjuk elkezdeni, akkor az első szempont a kulcsszavak meghatározása. Meg kell találnod azokat a kifejezéseket, amik a termékedhez kapcsolódnak, és amit az emberek keresnek. Nem mindegy, hogy miként teszel fel egy kérdést, hogyan válaszolod meg a problémájukat.

Ilyenkor lehet megnézni a konkurenciát. Keresd fel azokat a vállalatokat, akik ugyanazt kínálják, mint te, és nézd meg, hogy milyen szavakat használnak, hol van több elérésük. Ezután jöhetnek a kulcsszókeresők, majd a tartalomgyártás.

Közösségi média

Ha még több emberhez el akarunk jutni, akkor szükség lesz a közösségi médiára. Magyarországon több közül választhatunk, a legfelkapottabbak ma a Facebook, YouTube, Instagram és Tiktok. Ezek közül ki kell választani azt a kettőt, ami a legjobban illeszkedik a vállalatunkhoz, majd azzal dolgozni. Ha a szabadidőnk megengedi, akkor többet is vihetünk egyszerre.

FONTOS: a közösségi média folyamatosan változik, ami ma trendi, az holnap gáz lehet. Ha csak és kizárólag egy felületre építesz, akkor pár hónap vagy év múlva kimaradsz az újításokból.

Hirdetés

Ha mindennel készen vagy, akkor szükséged lesz a hirdetésekre. Nyilvánosság elé kell hozni a webhelyet, hogy minél több ember találja meg. A keresőmotorok úgy működnek, hogy ha valami felkapottá válik, akkor még több ember fogja látni. A hirdetéshez használhatunk nagy követőtáborral rendelkező internet celebeket, influenszereket, vagy a Google, Facebook és Instragram hirdetések lehetőségeit.

Innentől kezdve a legfontosabb, hogy ne add fel. Az első hónapok nehezek lesznek, de a kitartás mindig meghozza a gyümölcsét.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.