honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
20 tipp a YouTube hatékony kezeléséhez vállalkozóknak
2021-09-02
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Hogyan készíts céges weboldalt? Ez az 5 tipp tuti segíteni fog
2021-09-30
Összes

Miért van szükség vállalati blogra?

webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs

A vállalati blog a weboldalon belül hatékony stratégia, mert lehetővé teszi, hogy közelebb kerülj a potenciális ügyfeleidhez, ugyanakkor növelheted az étékesítést. A kutatások azt bizonyítják, hogy a felhasználók naponta 5-10 blogot látogatnak meg, ami egészen jó arány, főleg, ha mindennap más és más felhasználókat tudsz elérni.

Mi az a blog?

A blog valójában olyan weboldal, ami rendszeresen frissül. Vezetheti egy vagy több ember, miközben a felhasználók kommentelhetnek és megoszthatják a tartalmat. A blog személyes megszólítású, és úgy mutatja be a termékeket, hogy közben közelebb kerül az emberekhez. Egyes cikkek valamilyen problémát oldanak meg, mások tanácsok és tippeket adnak, de az is lehet, hogy szórakozás céljából készíted.

Miért jó a blog?

Minden vállalkozó több hasonló céggel küzd meg az emberek figyelméért és főleg a vásárlásokért, úgyhogy nagyon fontos, hogy látszódjon a különbség. Mindegy, hogy milyen vállalkozást vezetsz, a saját bloggal kitűnhetsz a többiek közül. Miért válaszd a blogolást?

A blog létrehozása olcsó, csak a web domain tárhelyéért kell fizetni. Te magad döntheted el, hogy milyen időközönként publikálsz, lehet ez heti vagy napi rendszerességgel is. A minőségi blogolás azonban nemcsak azért fontos, hogy megismerjenek minket, hanem azért is, hogy szakértőként pozícionáljuk magunkat.

Tegyük fel, hogy marketing stratégiát akarsz eladni az embereknek, tehát a többi marketinges közül kell kitűnnöd valahogy. Szerinted kinek fognak előbb hinni, akinek csak egy weboldala van, vagy aki rengeteg hasznos cikket ír a marketingről? Igen, nyilvánvalóan az utóbbit választod.

A blogolás gyors és egyszerű

Az emberek vásárlás előtt mindig tájékozódnak, mivel senki sem akarja feleslegesen kidobni a pénzét. Csak azok a márkák ússzák meg a blogolást, akik annyira híresek, hogy nem kell bizonyítaniuk a minőséget. Ha viszont te ezt a bejegyzést olvasod, akkor neked jól fog jönni a saját blog.

A közösségi oldalakhoz hasonlóan a blog is segít abban, hogy közelebb kerülj az ügyfelekhez, mivel az emberi oldaladról is megismernek. Nemcsak a kész termékeidet és szolgáltatásaidat látják, hanem megismerik a stílusodat, olvassák a tanácsaidat, téged. A márkába vetett bizalom növekedni fog, ha megoldod a problémáikat, és válaszolsz a kérdéseikre.

A blog segíti a SEO-t

Ha eddig nem tudtalak meggyőzni, akkor ezzel biztosan sikerülni fog: a blog segíti a keresőoptimalizálást. Lehet, hogy eddig nem tudtad, de a Google nagyon szereti a blogokat, legalábbis addig, amíg értékes tartalom olvasható rajtuk. Ha minőségi cikkeket töltesz fel, akkor a keresőmotorok a találati lista elejére fognak tenni, bár ehhez egyéb dolgokra is szükséged lesz.

A rendszeres frissítés, a cikkek gyakorisága, és a többi közösségi hálózaton való megosztás még inkább javítja a SEO-t.

A blog másik előnye, hogy nagy forgalmat tud hozni, főleg akkor, ha megtalálod, hogy mi érdekli a többi embert. Elég egy sikeres bejegyzés, és több felhasználót fogsz megmozgatni, mint az összes marketing stratégia együttvéve, úgyhogy érdemes próbálkozni vele. Ha pedig sikerül olvasókat toborozni, akkor fel fognak iratkozni a hírleveledre is.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.