20 tipp a YouTube hatékony kezeléséhez vállalkozóknak

szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Ütemezett karbantartás
2021-08-31
webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Miért van szükség vállalati blogra?
2021-09-17
Összes

20 tipp a YouTube hatékony kezeléséhez vállalkozóknak

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Magyarországon a vállalatok többsége rendelkezik valamilyen online felülettel, ahol tippeket, érdekességeket vagy simán információkat oszt meg a potenciális ügyfeleivel. A vállalkozók minden tőlük telhetőt megtesznek azért, hogy sok emberhez eljussanak, azonban úgy tűnik, hogy a YouTube-csatorna nem szerepel a kedvencek között. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk 20 tippet, amivel azonnal sikeres csatornát tudsz indítani!

A YouTube-csatorna kinézete: a YouTube több testreszabási lehetőséget kínál, úgyhogy te magad választhatod ki a tartalmad megjelenésének módját, azonban mindig gondoskodj a fejlécről.

Saját logó: a cég logója beazonosítja a tevékenységedet, de mindig összhangban kell lennie a márka arculatával. Érdemes kerülni a szöveget, mivel nem fog rendesen látszódni.

Név optimalizálása: a névnek rövidnek és figyelemfelkeltőnek kell lennie, de az a legjobb, ha a vállalkozás nevét használod.

Leírások: mindig ki kell használni a csatorna leírását. Figyelni kell arra, hogy pontos képet adjon a munkádról, ugyanakkor el kell helyezni a fontos kulcsszavakat.

Linkek: a leírásokban könnyű elhelyezni a linkeket, de ugyanolyan könnyű megfeledkezni róluk. Ha azonban valaki végignézi a videót és elnyeri a tetszését, akkor sokkal nagyobb az esélye annak, hogy kattintani is fog. Ne kelljen keresgélnie!

Feliratkozás gomb: a weboldaladon jól látható helyen kell elhelyezned egy linket, ami a YouTube-ra mutat, hogy a felhasználó egyetlen kattintással át tudjon menni rá. Ha már rászántad magad a felvételek elkészítésére, akkor ne rejtegesd.

Prezentációs videó: ez a videó a csatorna főoldalán jelenik meg, és automatikusan elindul. Be lehet állítani, hogy csak azok a felhasználók lássák, akik nem iratkoztak még fel a csatornára, hogy egy kis ízelítőt kapjanak a tartalomból.

SEO: a YouTube a Google után a második legfelkapottabb, úgyhogy érdemes megismerkedni a SEO-val. Az optimalizálással sokkal előrébb kerülünk, és a Google keresőben is hamarabb megjelenhetünk.

Kulcsszavas lista: a vállalatod kulcsszavait be kell építeni a videókba is. Írj össze egy listát a témáidról, majd készíts belőlük videót.

Videó címe: használd a fő kulcsszót, és nyugodtan tegyél bele emotikonokat!

Videó leírása: legyen legalább 500 karakter, amiben jelenjenek meg a kulcsszavak.

Címkék hozzáadása: a címke megmutatja a keresőmotornak, hogy kinek ajánlhatja a videót, úgyhogy ne hagyd ki ezt a lépést.

Kommentek: mindig válaszolj!

Saját forgatókönyv: a videó elkészítése előtt tervezd meg, hogy milyen felépítése lesz.

Dramaturgia: az unalmasabb percekhez tervezz képeket vagy más perspektívát.

Tartalom újrahasznosítása: a régi videókat vedd fel újra, kicsit másképp.

Videó hanggal, szöveggel: ne csak magadat vedd, legyen mozgó, változó a videód.

Kísérletezés: oldj meg egy problémát, ajánlj egy terméket, magyarázz meg valamit…

Jó miniatűr: ez a kép dönti el, hogy a felhasználó melyik videóra kattint, úgyhogy ne bízd a véletlenre!

Még több link: a videón belül is el tudod helyezni a linkeket, amik egyenesen az ajánlott termékre mutatnak.

Elemzés: soha ne hagyd abba az elemzést!

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.