Milyen gyakran érdemes megújítani a honlapunkat?

tartalommarketing, cikkírás, blogírás, szövegírás, szövegírás Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs
Decemberi akciós cikk- és blogírás olcsón, garanciával
2015-12-16
karácsonyi ünnepek, honlapkészítés Pécs, webáruház-készítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!
2015-12-24
Összes

Milyen gyakran érdemes megújítani a honlapunkat?

honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Gyakran kérdezik az ügyfelek a meglévő honlapjukkal kapcsolatban, hogy mikor érdemes megújítani a honlapjuk megjelenését? Nos ezzel kapcsolatosan az egyetlen szabály az, hogy nincs szabály. Persze mielőtt nekifognánk a munkának, nem árt bizonyos dolgokat átgondolni, mivel nem mindegy, hogy milyen célból állunk neki.

Elképzelhető, hogy azért vált szükségessé az átalakítás, mert új célokat tűzött ki a vállalatunk (pl. új szolgáltatások), és emiatt szükséges a honlap újragondolása, mert például a jövőben ezeket szeretnénk hangsúlyozni.

De egy webáruház esetében előfordulhat, hogy a vásárlási folyamatot szeretnénk optimalizálni. Például a vásárlási folyamat eddig 4-5 szakaszból állt, és ezt szeretnénk lerövidíteni, hogy így több ember szánja rá magát a vásárlásra.

honlap átalakítás, honlap készítés, weblap készítés, weblap készítés Pécs, honlap készítés Pécs

Másik sűrűn hallott ok új ügyfelek esetében, hogy a látogatóik panaszkodnak arra, hogy az ezelőtt 8-10 éve készült honlapjuk elavult, nem megfelelően jelenik meg az okostelefonokon. Természetesen ilyenkor is fontos az újítás.

Az is előfordulhat, hogy egyszerűen csak arculatot vált a cégünk. Megváltozik a logónk, új színek dominálnak a céges arculatunkban, stb. és emiatt vált szükségessé a honlapunk újratervezése.

Milyen fejlesztéseket érdemes megcsinálni?

A legfontosabb fejlesztés, amibe minden weblaptulajdonosnak érdemes befektetni, hogy honlapja megfelelően jelenjen meg a mobileszközökön is. A HonlapCentrum az utóbbi 2 évben már csak olyan honlapokat készített, amelyek reszponzívak, ami azt jelenti, hogy ezek minden eszközön jól jelennek meg, tehát nem számít, hogy a látogató okostelefonon, táblagépen vagy számítógépen nézi az oldalunkat, mindenhol tökéletesen fogja tudni használni. Sajnos azonban a 2014. előtti évekből vannak olyan ügyfeleink még, akiknek a honlapja nem ilyen technológiával készült.

Egy másik fontos tényező, amire érdemes odafigyelnünk ilyenkor, hogy a meglévő honlapunk használ-e Flash-t (különböző mozgó animációk, stb.). Ha igen, akkor le kell cserélnünk. Egyrészt a Apple eszközei egyáltalán nem támogatják a Flasht, másrészt jelentősen lassítja az oldalt, és hamarosan teljesen meg is fog szűnni ez a megoldás.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
honlap átalakítás, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs

Érdemes bevonni az ügyfeleket is?

Határozottan igen! Az átalakítások előtt érdemes mindenképpen megkérdezni a jelenlegi ügyfeleket, hogy ők milyen funkciókat, tartalmakat, stb. hiányolnak jelenlegi honlapunkról, és ezek ismeretében belevágni az új honlap tervezésébe.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.