szerver karbantartás, karbantartás, honlapkészítés, weblapkészítés, weblap készítés
Értesítés rendszerkarbantartásról
2020-09-14
tartalommarketing, szövegírás, honlapkészítés, weblap készítés
Weboldalhoz blogot – de milyen legyen?
2020-09-25
Összes

A legjobb ingyenes online képszerkesztők

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Az egyszerű fényképek mellett sokszor van szükségünk grafikára, főleg, ha saját weboldalt működtetünk. Amennyiben nincs ilyen szakú végzettségünk, lehetetlen feladatnak tűnhet. Segítő barátok próbálhatják elmagyarázni a különböző képszerkesztők működését, aminek már a hallatától is rosszul leszünk. Azonban szerencsére léteznek olyan lehetőségek, amik online működnek, nem kell hozzá letöltenünk semmit, és még ingyenes itt. Kell ennél több?

GrafitX

A GrafitX angolul tudó oldal, ahol már regisztráció nélkül is tudunk szerkeszteni. Legyen szó poszterről, logóról, étlapokról, meghívókról vagy más, a blogunkhoz szükséges dizájnról, elvégezhetjük teljesen ingyen. A program ad alternatív sablonokat, amiket személyre szabhatunk. Feltölthetünk saját képet is, de választhatunk a másfél millió lehetőség közül, amit néhány kattintással elérünk. Ehhez jönnek a különleges betűtípusok. Mindezt rétegekkel kezelhetjük, ami a kezdőknek sem jelent nagy kihívást. Egyetlen hátránya, hogy gyakori a reklám, de ez az ára az ingyenes kezelőfelületnek.

Snappa

Ha ismered a Canva nevét, akkor a Snappa is tetszeni fog. Itt teljesen egyedi grafikákat lehet készíteni a blogokhoz, hirdetésekhez és a közösségi médiához is. Van egy ingyenes és egy fizetős felülete, de már az előbbiben is tudunk legalább 200 betűtípust használni és félmillió stock fotót letölteni. Sajnos havi korlátja van, de ha rászánunk 10 dollárt, akkor ez korlátlan lesz. Hátránya, hogy mindenféleképpen regisztrálni kell a használatához, ami lehet, hogy egyeseknek nem tetszik.

Piktochart

Ezután kipróbálhatjuk a Piktochart nevű oldalt is. Ez igazán különleges hely, ahol a képet, szöveget és rajzot tudunk kombinálni. Ha fogalmat, esetleg feladatokat akarunk látványosan szemléltetni, akkor ez lesz a mi helyünk. Nem kell hozzá nagy szakmai tudás, bár az angol ismeretek jól jönnek. Előnye, hogy használhatjuk az előre megadott sablonokat, de ha tele vagyunk ötletekkel, akkor egy teljesen újat is kezdhetünk. A hátránya, hogy a lehetőségeink kötöttek, viszont cserébe effekteket is beépíthetünk. Az sem rossz, hogy akár Excel táblázatokat is tudunk behelyezni, így a weboldalunkon megjelenítendő elszámolást, vételt, vagy bármi mást is ötletesen tudunk az olvasó elé tenni.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Pixlr

Mi történik, ha valamennyit igenis érünk a szerkesztéshez? Akkor a Pixlr lesz a legjobb barátunk. Ezt akár online Photoshopnak is nevezhetnénk, néhány korláttal, de az ingyenes felületért cserébe ez teljesen elfogadható. A kezelőfelületen több réteggel tudunk dolgozni, használhatunk korrekciós eszközöket, érdekes szűrőket, ráadásul a rétegeinkre is emlékszik a program, így nem kell elölről kezdenünk, ha esetleg elrontunk valamit, arról nem is beszélve, hogy rétegenként is tudjuk menteni a munkánkat. Hatalmas előnye, hogy már telefonra is le tudjuk tölteni az alkalmazást, így nem kell feltétlenül a számítógép előtt ülnünk.

Ezekkel az online programokkal könnyen elérjük, hogy a blogunk és weboldalunk még inkább tetsszen az olvasóinknak, ráadásul saját magunk készíthetjük el a minőségi grafikákat.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.