honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Honlapkészítés árak 2020-ban
2020-04-05
weblap készítés, honlap készítés, weblapkészítés, honlapkészítés, weboldal készítés, weboldalkészítés
Sosem volt még ilyen fontos fenn lenni az interneten!
2020-04-29
Összes

Miért nem elég a Facebook oldal egy cégnek?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

Amikor egy kezdő cég elindul, sokszor kell mélyen a zsebünkbe nyúlni és csak úgy repkednek a százezrek és néha még a milliók is.

Arra azonban még mindig sok cég húzza a fogát, hogy honlapkészítésre is ki kellene adnia néhány tízezer forintot. Míg egyesek tévesen megelégszenek az ingyenes, korlátozott és sokszor reklámoktól hemzsegő honlapokkal, mások úgy érzik felesleges is weboldalban gondolkodniuk, hiszen fenn vannak már Facebookon. Az érveikkel azonban csak önmagukat tudják meggyőzni.

A Facebook oldalaknak ugyan számtalan előnye van, mégsem helyettesíthetik a céges weblapokat. A weboldalak ugyanis függetlenek ettől a közösségi tagok számára zárt rendszertől (még akkor is, ha ugyan a Facebook céges oldalak publikusan is megtekinthetőek). A honlapkészítés azonban semmilyen hátránnyal nem jár, így akkor is érdemes saját honlapot készíttetnünk, ha inkább a közösségi oldalainkat erőltetnénk.

keresőoptimalizált honlap, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, keresőoptimalizált honlap Pécs

Ezért nem éri meg csupán a Facebookra hagyatkozni!

Sokan esnek abba a hibába, hogy úgy gondolják, elegendő a Facebook oldal a vállalkozásuknak, hiszen a Facebookon milliónyi magyar felhasználó van már eleve, így nem kell a látogatószám miatt aggódni.

Azonban attól, hogy Facebook-on ott vagyunk, még senki nem fog önkéntesen követni bennünket, hacsak nem hirdetjük ezt valahol (online vagy offline). Így előbb utóbb nagyobb összegeket leszünk kénytelenek ott hagyni a Facebook felületén, hogy látogatókat és követőket szerezzünk. Ráadásul a követőknek is csak egy hányada látja majd a posztjainkat – hacsak nem fizetünk a kiemelt bejegyzésekért is.

A saját weboldal azonban bárki számára elérhető, és ha jól keresőoptimalizáljuk, hosszú távon biztosít minőségi, ingyenes látogatókat, amelyek a Google keresőből érkeznek majd hozzánk.

A Facebookkal ellentétben, ide nem nyereményjáték miatt, hanem vásárlási szándékkal fognak a felhasználók érkezni. Míg a posztok a Facebook oldalon napról napra lejjebb kerülnek, míg végül a feledés homályába vesznek, a weboldalon menüpontok alatt, rendezetten, átláthatóan gyűjthetjük össze a hasznos és fontos információkat vállalkozásunkról, termékeinkről és szolgáltatásainkról.

A Facebook és a weboldal megfér egymás mellett!

Az, hogy a Facebook több hátránnyal is rendelkezik, mint egy weboldal, nem jelenti azt, hogy ne lenne érdemes ott is aktívan jelen lennünk. Sőt, érdemes minél több közösségi felületen posztolnunk képeket, videókat és bejegyzéseket, amelyek mind-mind relevánsak a weboldalunk tartalmával.

Akár hivatkozhatunk is a közösségi felületünkről egy-egy termékre, kategóriára vagy szolgáltatásra. A legnépszerűbb közösségi oldalak Magyarországon: a Facebook, az Instagram, a Youtube és a Pinterest, így ezeken érdemes fenn lennünk és aktívan kommunikálnunk.

A weboldalunkon pedig érdemes blogolni rendszeresen. A heti 1-2 megfelelő témában, megfelelő terjedelemben megírt cikk nem csak olvasókat vonzhat a céges honlapunkra, hanem a keresőoptimalizálást is elősegíti. Ezeket a cikkeket pedig természetesen az olyan közösségi oldalakon is megoszthatjuk, mint a Facebook.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.