Megérkezett a Google Panda algoritmusának 4.0-ás változata

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Új felső szintű domain végződések II. rész
2014-02-02
honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs
Honlapunk megtekintése Google robotként
2014-05-28
Összes

Megérkezett a Google Panda algoritmusának 4.0-ás változata

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs, honlapbérlés, weblapkészítés pécs

Magyar idő szerint ma kicsivel éjfél után a Google hivatalosan is elismerte, hogy kiadták a Pandának nevezett algoritmusuk 4.0-ás változatát. A Google algoritmusának a keresésekre válaszul kiadott találati listák kialakítása során van jelentősége.

A keresőoptimalizálással foglalkozó szakemberek az elmúlt pár napban már várták ezt a bejelentést, ugyanis több hazai és külföldi forrás is megerősítette, hogy komoly frissítés történt a találati listákon.

weboldal készítés pécs, weboldal készítése pécs, weblapkészítés pécs, weblap készítése pécs, honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás pécs

Magát a Panda algoritmust 2011 februárjában vetette be a Google első alkalommal, azzal a céllal, hogy a találati listáról száműzze a gyenge minőségű tartalommal rendelkező oldalakat. A korábbi időkben könnyen előre lehetett hozni egy új honlapot csupán linképítéssel is, így sok esetben attól függött egy kulcsszóra a helyezés, hogy kinek mutat több link az oldalára, a tartalom csak kisebb mértékben volt fontos. A Panda algoritmus pont ezt fordította meg, éppen ezért rengeteg hazai és külföldi oldalt nagyon rosszul érintett. A globális találati lista körülbelül 12%-át érintette. Az első lefuttatását követően több frissítés is kijött, majd szép lassan a Google beépítette az alapalgoritmusába a Panda algoritmust is, amit havi rendszerességgel futtattak le.

Maga a hivatalos bejelentés, illetve a 4.0-ás verziószám arra utal, hogy ismét egy komolyabb frissítés következik. Egyes angol nyelvű kereséseknél már most 7,5% körüli hatást tapasztalnak. A hatás nyelvterületenként eltérő lehet, így egyelőre várjuk, hogy idehaza milyen hatása lesz.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.