webáruház, webáruház Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs, webshop készítés, webshop készítés Pécs
Weboldal és webáruház – mi a különbség?
2020-10-05
honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés
Ezeket a vizuális hibákat kerüld el a weboldalon!
2020-10-25
Összes

Kész a weboldal, de mi van a tartalommal?

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

A weboldalkészítés egyszerű feladat, mondhatják sokan. Valamilyen szinten igazuk is van, csak az a baj, hogy utána nem értjük, hogy miért nem érünk el sikereket.

Ma már nem kell, hogy programozó szakma legyen a hátunk mögött ahhoz, hogy egy olvasható és élvezhető honlapot készítsünk el, ráadásul egy kis pénz befektetésével már nagyszerű sablonokat tudunk találni az interneten is. Azonban a jó külalak, megválogatott színek, olvasható betűtípusok nem jelentik azt, hogy a vásárló minket fog választani.

Valaki egyszer azt mondta, hogy a weboldal vezetése olyan, mint a liftezés. Mindegy, hogy milyen szépen van kitakarítva, esetleg tükrökkel díszítve a lift, ha nem vezet sehova, akkor senki sem fog beszállni. Milyen igaz! Felesleges hosszú napokat arra szánni, hogy minél szebb dizájnt készítsünk el, ha közben nem tudunk semmi pluszt nyújtani a látogatónak. Olyan lenne, mintha le-föl liftezne, de sehol sem tudna kiszállni. Sajnos a weboldallal is történhet ilyen, ha csak magunknak írogatunk rajta, vagy magunk se tudjuk, hogy hova akarunk kilyukadni.

400 szavas cikkek

Ahhoz, hogy elérjük az embereket, különböző tartalom gyártására lesz szükségünk. A legújabb tanulmányok szerint jelenleg a 400 szó körüli bejegyzések a legolvasottabbak. Miért? Ez nagyjából 1 oldalnak megfelelő szöveg, ha jó sok apró bekezdésre bontjuk le, és szellősen tálaljuk.

Két oldal is lehet, ha teszünk be pár jó minőségű képet. Ennek az elolvasása nagyjából három percet vesz igénybe, kettőt, ha csak olvasgatunk, de felet sem, ha átfutjuk. Azért fontos az átfutást is megemlíteni, mert a legtöbben már nem merülnek el egy cikkben, hanem először gyorsan átnézik, hogy van-e benne olyan tartalom, ami számukra hasznos lehet.

Ezek a 400 szó körüli bejegyzések előre fogják vinni a látogatottságot, ha jól választjuk meg a témát. Csak néhány példa:

  • Listák: 10 dolog, amit…
  • Probléma megoldás: Hogyan…
  • Tagadó: Ez ne tedd, ha…

Ilyenkor elegendő hely áll a rendelkezésünkre ahhoz, hogy kitöltsük a lapokat, és tényleg érdekességgel lássuk el az olvasóinkat. Ha nem jut eszünkbe semmi, akkor külföldi oldalakon is nézelődhetünk, vagy kikérhetjük a követőink véleményét. Lehet, hogy olyan kérdés merült fel bennünk, amire mi sosem gondoltunk volna.

honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, honlap készítés, weblap készítés, weboldal készítés

1400 szavas cikkek

Nem szabad megfeledkezni a hosszabb, 1000-1400 szó körüli bejegyzésekről sem. Ezek a hosszúságuk miatt csak annak fogják elnyerni a tetszését, aki pont arra a témára keresett rá, amiről az adott cikkünket írtuk.

Kihasználhatjuk ezt arra, hogy megoldjunk egy problémát, vagy bemutassuk valaminek az előnyeit és a hátrányait, esetleg megoszthatjuk az olvasóval a saját tanácsainkat.

1000 feletti szó már elegendő ahhoz, hogy a megfelelő kulcsszavakat is elrejtsük, szétszórjuk. Úgy tudjuk őket leírni, hogy ne tűnjön fel senkinek, viszont a Google mindenképpen értékelje. Ilyenkor azonban kiemeléseket, színeket, felsorolásokat és nagyobb térközöket is kell használnunk, hogy eljussanak a bejegyzés végéig.

Fontos, hogy ezeket a cikkeket felváltva tegyük közzé, hogy mindenki megtalálja a neki legmegfelelőbbet. Végig figyeljünk a helyesírásra, és mindig adjunk értéket az olvasónak.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.