Így lehet ocsmány és használhatatlan weboldalunk 2019-ben!

honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Hódítanak, a minimál webdizájnok és az egyoldalas weboldalak
2019-08-05
honlap készítés, céges honlap készítés, honlap készítés Pécs, weblap készítés, céges weblap készítés, weblap készítés Pécs
Marketing és pszichológia a honlap dizájn mögött
2019-08-25
Összes

Így lehet ocsmány és használhatatlan weboldalunk 2019-ben!

honlapkészítés pécs, keresőoptimalizálás Pécs, weblapkészítés Pécs, weboldalkészítés Pécs, weblap készítés

Nos, talán nagyon sok cég már belátta, hogy 2019-ben modern honlap kell ahhoz, hogy az interneten is érvényesüljön. Az online üzletág ugyanis idehaza is virágzik és a kiskereskedelmi bevételek jelentős része költözik a webre.

A webáruházak, a landing page-ek, a one pagerek, az üzleti blogok, a céges névjegykártyák és a dinamikus portálok mind-mind azt a célt szolgálják, hogy teljessé tegyék egy vállalkozás tevékenységét.

Az interneten kutakodva azonban szembe ötlik, hogy nem csak gyönyörű, professzionális honlapokkal találkozhatunk. Még mindig előfordulnak olyan – mára már nevetségesen ható – weboldalak, amelyek igazi retró életérzést kölcsönöznek a látogatóknak, ám ezen kívül semmilyen gyakorlati hasznuk nincs.

Egy rossz honlap ugyanis többet árt a cégnek, mint amennyit használ. Ezért is kell mindig olyan webfejlesztőt vagy honlapkészítő céget keresnünk, aki nagy szakértelemmel és szakmai tapasztalattal a háta mögött valósítja meg majd elképzelésünket.

Igazi kihívás ma már rossz honlapot készíteni!

Ha azt gondoljuk, hogy ma már nem is lehet gusztustalan honlapot készíteni, akkor nagyon tévedünk. Még mindig kerülnek fel új céges oldalak az internetre megbotránkoztató külsővel és szörnyű belsővel.

A legrosszabb pedig az egészben, hogy ezekért sokan pénzt is kérnek. Nyilván nem említhetünk meg egy példát sem, de több, magát webmesternek és weblapkészítőnek beállító személy készít a mai napig csúnya honlapokat, amivel gyakorlatilag megkárosítja az ügyfeleit.

Ha mindenáron szeretnénk magunkat lejáratni, ahhoz nem kell feltétlen ilyen kókler „szakember”, mi magunk is összeállíthatjuk a világ legrosszabb weboldalát. Sőt, talán az egyik első gyakorlati tanácsként mellőzzünk minden szakmai könyvet, oktató videót és persze hozzáértő segítséget és készítsük el saját statikus honlapunkat, amely talán a 90-es évekre volt a legjellemzőbb. Lehetőleg valami kezdetleges, idejemúlt programot használjunk hozzá, ahol szinte csak „össze kell kattintgatnunk” a saját oldalunkat.

Ezek egy rossz honlap legfontosabb ismérvei

Ha igazán rossz honlapra vágyunk, akkor mindenképpen valami rikító vagy éppen nagyon sötét hátteret adjunk alapul az oldalunknak. Ettől teljesen elütő betűszínt használjunk, hogy a látogató retinájába égjen a mondandónk.

Tegyünk bele villogó és futó szövegeket, hogy megküzdhessen vele az olvasó. Az animált kis gif képekkel lehetőleg minden aloldalunkat halmozzuk el, hogy vidámságot csempésszünk az unalmas céges honlapunkba.

Minél több aloldalt hozzunk létre, de a navigációt mellőzzük, azt majd valahogy megoldja az, akit érdekel a tartalom. A legtöbb helyre úgyis elég egy „Hamarosan…” vagy „Feltöltés alatt…” felirat, amit évekig nem is kell piszkálnunk.

Okvetlenül fontos, hogy mobilra semmiképpen ne optimalizáljunk, használjanak csak számítógépet az érdeklődőink. Ha pedig igazán bevállalósak vagyunk, akkor csak egy bizonyos felbontást ajánljunk, lehetőleg Internet Explorer 6.0 webböngészővel.

Nyugodtan halmozzuk el reklámokkal az oldalt, felugró ablakokkal és persze a háttérben, kikapcsolhatatlan zene szóljon a végtelenségig.

Ezután nyugodtan dőlhetünk hátra, hogy megalkottuk cégünk számára, a lehető legrosszabb honlapot, de legalább megspóroltuk a webfejlesztésre szánt összeget.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.