keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs
Beszéljünk a linképítésről
2022-07-15
Összes

Hol találom meg a megfelelő kulcsszavakat a weboldalamhoz?

keresőoptimalizálás Pécs, seo Pécs, tartalommarketing, blogírás, tartalommarketing Pécs, blogírás Pécs, szövegírás, szövegírás Pécs

A kulcsszó egy vagy több szóból álló kifejezés, amit a felhasználó ír be a keresőbe. Ezek lehetnek nagyon általános kifejezések, mint marketing, látnivalók Budapest vagy akár a gyors és egyszerű receptek. Minden ilyen kifejezés több weboldalhoz vezeti az embert, akik szeretnének minél gyorsabban és minél jobb választ kapni.

A felhasználóknak azonban van egy olyan rossz szokásuk, hogy csak az első pár találatot nézik meg, tehát a mi weboldalunknak éppen ide kell kerülnie. Ehhez azonban nemcsak a jó keresőoptimalizálásra, hanem a megfelelő kulcsszókutatásra és elemzésre is szükség lesz. Nézzük, hogy miként tehetjük ez meg!

A kulcsszavak kiválasztása

Azt már tudjuk, hogy mi az a kulcsszó, de még mindig meg kell találunk a sajátunkat. Minden weboldalnak, márkának, vállalatnak megvannak a saját kulcsszavai, amit egy listára is fel lehet írni. Ezeknek átgondoltnak és átfogónak kell lenniük, valamint szoros összefüggésben kell állniuk az oldal tevékenységével.

Az általános kulcsszavak egy vagy két szóból állnak, és ahogy a nevükből következtetni lehet, általánosak. Mitől lesz egy szó általános? Attól, hogy nagy a keresettségük, nem árulják el a felhasználó pontos szándékát, és nagyon nehéz jól pozícionálni rájuk. Ilyen lehet a marketing, táska, női divat, egészség és így tovább.

Ezután jönnek az összetett kulcsszavak, amik több szóból állnak, és néha egy egész kifejezést foglalnak magukban. Itt már részletesebb információt kapunk, egy kicsit jobban megmutatja, hogy mire vágyik a felhasználó. Erre sokkal könnyebb pozícionálni, és ha ügyesek vagyunk, akkor magasabb konverziót fogunk elérni. A fenti példából élve ez lehet magyar öko táska, marketing szövegírás ebook, fejfájás csillapítás házilag és így tovább.

Végül jönnek a márkakulcsszavak, ahol már a cég neve vagy a termék neve is megjelenik. Ezeknek nagyon jó a konverziójuk, bár lényegesen kevesebb felhasználó keres rájuk. Értelemszerűen csak olyan ember írja be a keresőbe a márka nevét, aki pontosan tudja, hogy mire vágyik. Ettől függetlenül ők a legjobb vásárlók.

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említeni a kérdéseket és a regionális kulcsszavakat, amik valamilyen helyi keresést használnak.

Hol találunk megfelelő kulcsszót?

Az első és legfontosabb lépés, hogy tisztában vagyunk a weboldalunk feladatával és céljával. Ha pontosan ismerjük, hogy mit és kinek akarunk eladni, akkor jöhet a tényleges kulcsszókutatás. A mai világban rengeteg alkalmazás létezik, találunk közöttük ingyenes és fizetős megoldást is.

Az egyik legjobb maga a Google, ahol nagyon hasznos információkat találunk. Ha például beírunk egy szót, akkor a Google további kapcsolódó szavakat és mondatokat dob ki, valamint a keresési eredményoldal alján hasonló kérdéseket is olvashatunk.

A Keywordtool.io egy ingyenes (fizetős része is van) opció, ami korlátozott számú kulcsszót biztosít, azonban a Google mellett a többi platformot is vizsgálja, valamint a közösségi média fiókunkhoz is felhasználhatjuk.

Ezután csak az a feladtunk maradt, hogy minőségi tartalmat gyártsunk a saját kulcsszavaink szerint.

Ha bármilyen további kérdésed merülne fel a témával kapcsolatban, nyugodtan tegyed fel a Facebookon vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen osszad meg az ismerőseiddel is fent a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.