Hol találhatunk ingyenes ikonkészleteket a weboldalunkra?

biztonság, biztonságos jelszó, honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés, keresőoptimalizálás
Hogyan válasszuk meg a jelszavunkat a honlapunkhoz?
2016-08-01
betűtípusok, honlapkészítés, weblapkészítés, weboldalkészítés
Hol találhatunk megfelelő betűtípust a honlapunkra?
2016-08-15
Összes

Hol találhatunk ingyenes ikonkészleteket a weboldalunkra?

A honlapok készítése során gyakran felmerül mostanában az igény az ügyfelek részéről arra, hogy szeretnének különböző ikonokat használni a honlapjukon, azonban nem tudják, hogy hogyan kezdjenek neki a dolognak. Az alábbi cikkel nekik szándékozunk segíteni egy kicsit.

Az ikonokra sok helyen szükség lehet egy weboldalon, kezdve az olyan hétköznapi felhasználásra, mint amikor a telefonszám vagy az e-mail cím elé bekerül egy kis telefon vagy boríték ikon, egészen az olyan ikonokig, mint amelyek a HonlapCentrum nyitóoldalán is vannak az egyes szolgáltatások mellett.

ikonkészletek, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

Szerencsére szó sincs arról, hogy ezeket az ikonokat kézzel kéne megrajzolni. Számos ingyenes ikonkészlet található az interneten, amelyekből kedvünkre válogathatunk akár órákon keresztül. A beépítés természetesen nem az ügyfél dolga, ő csak kiválasztja, hogy melyik ikont hova szeretné elhelyezni, a HonlapCentrum pedig gondoskodik róla, hogy az be legyen építve a weblapba.

Jöjjön is néhány ilyen ikonkészlet.

Bootstrap ikonkészlet

A Bootstrap egy a weblapok fejlesztéséhez használt keretrendszer, amely roppant népszerű. Ehhez a népszerűséghez hozzájárul az ingyenes ikonkészlet is, amelyet használ. Ez az ikonkészlet ide kattintva tekinthető meg.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről és az akciós ajánlatokról!
Font Awesome ikonkészlet

A Font Awesome készlete jelenleg összesen 634 darab ikont tartalmaz, a lista azonban folyamatosan bővül. Az ikonok itt olyan kategóriákba vannak rendezve, mint webes alkalmazások, közlekedés, pénznemek, stb. Ez az ikonkészlet ide kattintva tekinthető meg.

ikonkészletek, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblap készítés, weblap készítés Pécs

Flaticon

Ez az oldal rendelkezik az összes közül a legtöbb ikonnal, összesen 173 000 darabbal, így elég sok időt el lehet tölteni az ikonok böngészésével ezen az oldalon. Ez az ikonkészlet ide kattintva tekinthető meg.

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével.

 

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.