honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs
3 rossz szokás, amely megöli a vállalkozásod
2015-04-07
honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, SEO, SEO Pécs, weblapkészítés Pécs, weblap készítés Pécs
3 módszer, ami segít kevesebb munkával több feladatot elvégezni
2015-05-15
Összes

Hogyan válasszunk megfelelő jelszót?

biztonságos jelszó, biztonság, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs

Annak ellenére, hogy egyre nagyobb fenyegetést jelentenek a hackerek, a felhasználók 65%-a még mindig ugyanazt a jelszót használja a legtöbb helyen, ahol regisztrálva van. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a jelszót használják a facebookon, mint amivel belépnek a Gmailes címükre vagy akár a webbankba. Magadra ismertél? Ha igen, akkor itt van néhány megoldás arra, hogyan tudsz jobb jelszavakat kitalálni, és hogyan tudod megjegyezni őket!

Változtatásra fel!

Ha már úgyis jelszavakról van szó, itt az ideje lecserélni a jelenleg használt jelszavaidat, legalább a fontos helyeken. Az új jelszavakban lehetőleg legyen kisbetű, nagybetű, szám, speciális karakter és nem árt, ha legalább 8 karakterből áll. Továbbá szintén fontos, hogy legalább 6 havonta cseréljük le a jelszavainkat.

biztonságos jelszó, honlapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs

Használj megfelelő tárolót

Ha már mindenképpen a számítógépen akarod tárolni a jelszavakat, akkor semmiképpen se a böngésződet használd erre! Ha egy szövegfájlba mented el őket, az sem lesz jó. Jobban jársz, ha kipróbálod valamelyik könnyen használható jelszókezelő programot, mint például: LastPass, 1Password, Dashlane és a KeePass. Ezek megjegyzik helyetted a jelszavakat, sőt még be is írják a megfelelő weboldalon, így nagyon kényelmes a használatuk.

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!
Ne használj egyszerű jelszavakat!

Már írtam, hogy milyen karakterek legyenek benne, de arra is figyelj, hogy ne legyen könnyen kitalálható, mint például: jelszo, jelszó, 12345, qwertz, admin, stb.

Használj mondatokat

Ha gondot jelent megjegyezni a jelszavakat, akkor az is remek megoldás, ha a különböző betűk, számok és speciális karakterek helyett mondatokat alkotsz, mondjuk a kedvenc helyeddel, az állatod a nevével és az autód típusával. Bármi, ami személyes és elég hosszú, megfelelő lehet, ráadásul erre biztosan emlékezni is fogsz.

honlapkészítés Pécs, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás Pécs, biztonságos jelszó

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!

Szabó Péter
Szabó Péter
Már több mint 10 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.