Blog

honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblapkészítés Pécs, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs

3 rossz szokás, amely megöli a vállalkozásod

Oszd meg másokkal is!

Időnként érdemes egy kicsit alaposabban körbenézni az ismerős vállalkozók között, hogy kik azok, akik sikeresek, és kik azok, akik nem. Vajon mi a különbség közöttük?

Ha mindig azt tapasztalod, hogy vállalkozóként nem jönnek be a számításaid, érdemes megállni egy pillanatra, és megvizsgálni, hogy nem te vagy-e a hibás.

Az alábbiakban jöjjön 3 olyan rossz szokás, amely nagyon káros lehet a vállalkozásodra, és amelyet sajnos Magyarországon rengeteg vállalkozó elkövet:

1. Kifogások

rossz szokások, weblapkészítés Pécs, weblapkészítés, weblap készítés Pécs, weblap készítés

“Az élet nem a kifogásokat, hanem az erőfeszítéseket díjazza.” (Andrew Matthews)

A sikeres emberek nagyon jól tudják, hogy számos kifogást találhatunk, ha nem akarunk valamit megcsinálni, de ha eredményt szeretnénk, akkor meg kell találni a megoldást és azt kell erőltetni.

Ha te is azon kapod magad, hogy kifogásokat keresel minden alkalommal, amikor nem sikerül valami, vagy amikor valaki sikeresebb, mint te, akkor sajnos neked is van egy rossz szokásod. Ez veszélyes szokás, mivel a kifogások egyre csak táplálják egymást, míg a végén már magunk is elhisszük, hogy nem vagyunk képesek elvégezni a feladatot.

Ne dőlj be a saját kifogásaidnak! Légy jobb! Legközelebb, amikor éppen előállnál egy kifogással, jussak eszedbe, és ne keress kifogásokat!

Iratkozz fel, hogy Te se maradj le a legújabb cikkekről!


2. Halogatás

rossz szokások, keresőoptimalizálás, keresőoptimalizálás Pécs, webáruház készítés, webáruház készítés Pécs

“Ne várj, a legjobb alkalom soha nem fog elérkezni. Kezdj hozzá ott, ahol éppen most vagy, és használj bármilyen eszközt, ami csak a kezedbe kerül, hiszen a legjobb szerszámokat útközben úgyis meg fogod találni.” (Napoleon Hill)

A holnap egy hazugság. Az igazán jó és produktív vállalkozók tudják, hogy mindent meg kell tenni még ma, amire csak futja az erődből. Ha látod magad előtt a végcélt, akkor feltöltheted magad elegendő energiával, amely lendületet ad egész napra.

Minél tovább halogatsz egy feladatot vagy egy projektet, annál nehezebbé fog válni, hiszen kevesebb időd lesz arra, hogy alaposan és megfontoltan hajtsd azt végre. Kíméld meg magad egy csomó gondtól, és kezd el már most! Ülj le és írj egy listát a teendőidről, gyorsan rá fogsz jönni, hogy milyen sok munkát tudsz elvégezni egyszerű lépésekkel.

Ne halogasd a dolgokat, mivel ez a magatartás fog visszatartani a sikertől!

3. Panaszkodás

rossz szokások, honlapkészítés, honlapkészítés Pécs, honlap készítés, honlap készítés Pécs

“Ha valamit nem szeretsz, változtass rajta! Ha változtatni nem tudsz, változtass azon, ahogy gondolkodsz róla! Csak ne panaszkodj!” (Maya Angelou)

A panaszkodás talán a legrosszabb a felsorolt rossz szokások közül, mivel amikor panaszkodsz, az nem csak azt jelenti, hogy elhiszed a saját kifogásaidat, hanem azt is, hogy ezt elmondod másoknak is, ezzel megmérgezve a téged körülvevő embereket is.

Ha állandóan csak panaszkodsz, ne lepődj meg, ha a legtöbb ismerősöd kerülni kezd. A sikeres vállalkozók nem panaszkodnak és nem siránkoznak. Ha van valami olyan, amiért jogosan panaszkodhatnának, akkor megtesznek mindent annak az érdekében, hogy megváltoztassák azt!

Ahogy Tolsztoj mondta, “ha nem tudsz pozitív lenni, akkor ülj csendesen, foglalkozzál a magad dolgával.”

Ha bármilyen további kérdésed lenne a témával kapcsolatban, nyugodtan tedd fel itt megjegyzésben vagy a Kapcsolat menüpontban megadott elérhetőségek egyikén, illetve ha hasznosnak tartod a cikket, akkor mindenképpen oszd meg az ismerőseiddel is a cikk címe alatti Megosztás doboz segítségével!


Oszd meg másokkal is!

Szerző: Szabó Péter

Szabó Péter
Már több mint 8 éve foglalkozom honlapkészítéssel, kezdetben főként statikus honlapokat készítettem, de haladva a kor igényeivel, átálltam a különböző dinamikus tartalomkezelő rendszerek használatára, és manapság a legtöbb általam elkészített honlap már ilyen. A honlapok készítése során komoly gyakorlati tapasztalatot szereztem a keresőoptimalizálás területén is, amely szolgáltatás szintén egyre népszerűbbé vált az évek során.
Minden bejegyzés tőle: Szabó Péter

Egyéb bejegyzések

Szóljon hozzá

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Hírlevél